Търсете и казвайте истината!

Мили деца, едно от най – важните неща за вас сега е училището. Това, което може да научите в клас, няма как да се навакса по-късно. Колкото и да ви е трудно понякога, не забравяйте, че уменията ви да пишете и говорите правилно е задължително условие, за да се занимавате с журналистика.

А и е въпрос на самоуважение, ако уважавате българския език и неговите правила. От учителя си по български език и литература може да получите незаменими знания. Възползвайте се от това. И досега помня учителя си по български език – г-жа Конка Кучева. И досега помня какво ми е казвала. И досега в работата си използвам знанията, които ми е дала. Сигурна съм, че и вие ще си спомняте така за вашия преподавател след години. А сега няколко съвета за тези, които искат да се занимават с журналистика – възмущавайте се и бъдете непримирими към несправедливостите. Търсете и казвайте истината! Живейте така, че да бъдете свободни да казвате и пишете истината по всякакви теми и за всякакви хора. Не бъдете материални – нездравото влечение към власт, скъпи вещи и имоти прави журналистите несвободни, зависими. Бягайте от това!  
Желая ви много успех в проекта, с който се захващате. Чувствам се поканена, когато си дойда в Плевен да дойда във вашето и мое училище, за да си поговорим повече :)

Бъдете здрави!
С уважание към вас и г-жа Радинка Иванова – Анна Цолова
Back to top button