Резултати от конкурса за име на вестника

Приключи конкурсът за име и лого на вестника ни. Благодарим на всички, които ни изпратиха предложения. Чувстваме се задължени да ги споделим с вас, за да прецените дали взехме правилното решение.

Публикуваме всички: Криле, Алтернатива, Бъдеще, Престиж, Искри, Вазов лист, Видяно и чуто, Контакт, Школник, Диалог, Компас, Вазовци, Акценти, Око, Страсти, Версия, Калейдоскоп, Миш-маш, Утре, Вазов бук, Вазополитен, Камбана, Виделина, Елит, Дрийм тим, Вчера-днес-утре. Заглавието, което четете, е колективно дело.
То се получи като краен резултат от предложението „Вазов бук”. И така, от дума на дума, коментирайки, стигнахме до В@з, Буки, Веди. За по-малките ни читатели искаме да кажем, че идеята идва от първите букви на глаголическата азбука, създадена от първоучителя Константин-Кирил Философ. В своя старобългарски вариант те са звучали така: Азъ, Буки, Веди, Глаголи, Добро, Есть…

Предложенията за лого бяха: „Ние не сме най-добрите, но по-добри от нас няма”, „Колкото повече, толкова повече”, „Дойдох, учих, оцелях”, Дойдох, не учих, повтарях”, „Дойдох, пробвах, заминах”, „Учим и работим”, „Знанието ни прави победители”, „Който учи, ще сполучи”, „Няма скрито – покрито”, „По-добрият училищен вестник”, „100 години „Иван Вазов” – 100% достойнство”, „Избираме днес, за да сме най-добри утре”, „Ние създаваме светове”, „Аз мога, ти можеш, заедно можем повече”, „Детските очи не лъжат”, „Тук младостта среща разума”, „Свободен дух и модерни решения”, „Нашият вестник”, „Да творим по-добре от вчера и по-лошо от утре”, „За всекиго по нещо”, „Най-добри сред добрите”, „Времето минава, „Вазов” остава”.

Нексиалист
Нексиалист
С логото, което избрахме – „Никой не е в състояние да спре силата на една идея, чието време е дошло”, решихме да отдадем дължимото на нашите предшественици, които през февруари 2001 година са издали първия брой на вестник „Нексиалист” със същия девиз. Така ви казваме още веднъж, че нищо не започва отначало – ние знаем за тях и уважаваме труда им. Благодарим на Нина Тотева, защото тя единствена напомни във форума на училищния сайт, че в училището ни е имало такъв вестник. Това стана повод да се поразровим и да стигнем до последната идея. Ще се постараем да използваме всичките ви предложения като заглавия или лого на рубриките, защото са оригинални и сполучливи.

Скъпи читатели,
в навечерието на Коледа слагаме началото на нещо ново и се надяваме то да е така желано, както идващите празници. Да си пожелаем със същия, че и по-голям интерес да бъдат посрещани нашите предстоящи конкурси.

 

Back to top button