Животът е танц и аз танцувам заедно с него

За мечтите, „Ефект”, за „Танцувай с мен 3” и за онова, което го вълнува в последните учебни дни

– Кой е всъщност е Зари? Представи се с няколко думи!
– Казвам се Зариан Захариев на 19 г.. Ученик съм в 12б, паралелка с български и история. През свободното си време обичам да се занимавам най-вече с танци и да слушам музика.
– Ти ли избра танците или те те избраха? Как те хвана магията им?
– Избрах да се занимавам с брейк танци преди 4 години. Стана съвсем случайно, докато гледах други танцуващи този стил танц. Случайно, случайно, ама взе, че толкова ми допадна, че магията не ме оставя и за миг. Всеки има свое амплоа и мисля, че аз отдавна открих своето. Животът е един танц и аз танцувам заедно с него :)
– Кога реши да се включиш в брейк формацията „Ефект” и кои са най-добрите резултати, които си постигал благодарение на това?
– Включих по свое желание на 15 години, както споменах, а най-добрите резултати, които съм постигал благодарение на танците са много представления, много спечелени състезания и естествено участието ми в „Танцувай с мен 3-стаен“.
– Разкажи малко повече за „Танцувай с мен 3”! Как се престраши, каква е твоята лична оценка за представянето?
– В конкурса „Танцувай с мен 3-стаен“ се записах, след като мои съученици ми казаха за кастинга и не пропуснаха да отбележат, че това е точно за мен и не бива да изпускам своя шанс. За мен не представляваше особено притеснение да се запиша за този формат и след като подадох документите си, бях одобрен. На кастинга пред журито представих смесен танц от „popping“ и народни танци, като не се стигна до там да довърша танца си с брейкденс, защото явно това, което беше видяло журито, беше достатъчно. Когато танцувах пред журито, бях изключително притеснен от това, че виждам, толкова известни хора на едно място. Слави Трифонов излъчва особен респект, нормално е, човек с голямо име и опит зад гърба си. Не знам какво е било в очите на зрителите, но аз много се постарах и, както винаги, дадох всичко от себе си – за танца, за зрителите и в частност журито, за самия себе си. Доволен съм.
– А сега какво е усещането? Чувстваш ли се известен и промени ли се нещо в отношенията ти с хората след участието ти във формата?
– Не се чувствам известен, може би защото не можах да продължа участието си в шоуто. Отношенията на другите към мен са същите и не са се променили особено. И аз съм си същият, просто вече съм с по-голям опит, по-големи очаквания и мечти. Знам какво искам и се стремя да го постигам.
– По време на кастинта спомена, че ухажваш едно момиче – Николета. Помогна ли този факт за развитието на вашите отношения?
– Мисля, че по скоро даде повод за нови клюки. Но се очакваше така да се случи. Все пак такова голямо училище, с толкова много хора с различно мислене и начин на възприемане… Всъщност бях притиснат от Слави, за да кажа повече за момичето. Но така е станало, няма връщане назад. Те клюките са неизменна част навсякъде, та и в моя живот все напират и се бутат :)
– Сега си в дванадесети клас. С какво би искал да те запомнят познатите в училище, най-общо, не само като стъпки и фигури?
– Ясно е, че ще ме запомнят главно с танците, все пак коридорът в училище ми се превърна във втора сцена за изява :) и е много приятно да виждам, че ми се радват и подкрепят. Но бих искал още да знаят, че сам изключително амбициран и готов да приема всякакви предизвикателства. Както се казва – всеки ритник отзад е крачка напред. :)
– Какви са плановете ти за в бъдеще?
– За в бъдеще очаквам да завърша успешно образованието си с висока оценка и да бъда приет в елитно висше учебно заведение, където да продължа обучението си, както и да продължавам да танцувам с пълна сила, тъй като това ми доставя най-голямо удоволствие. Засега ще залегна главно върху ученето, но ако се появи отново някой кастинг, свързан с танци, ще присъствам при всякакви обстоятелства. Най-голямата ми мечта е да завърша успешно висше образование и да продължа да се развивам в областта на танците.
– Пожелай нещо на читателите на вестника.
– Пожелавам им да следват мечтите си и да ги постигат. Да не се отказват и да бъдат винаги себе си :)
Александра Стоянова 9з

Back to top button