Отново на театър

Ученици от нашето училище имаха възможността да посетят премиерата на „Играем Чехов. Малки семейни комедии“ в плевенския драматично-куклен театър „Иван Радоев“. За тези от вас, които не са присъствали, ще споделим по нещо.

В спектакъла на режисьора Димо Дишев бяха включени три малки комедии, написани от големия руски автор Антон Павлович Чехов, носещи заглавията „Мечка“ , „Предложение“ и „Юбилей“. На нашата сцена се представи един по-различен Чехов. Комедиите, включени в спектакъла, самият автор определя като водевили, но изчистени от предистория и последствия и също така написани по същия неподражаем стил. Те предизвикаха смях от сблъсък на характери в моментни ситуации и разбира се, забавно преобръщане на действието. Театралната постановка продължи час и половина, изпълнен със забава.

Моят коментар относно постановката по-скоро е малко критичен. Лично аз смятам, че нашата сцена не беше достатъчно добра за Чехов. Намирам спектакъла на моменти забавен, но през по-голямата част от времето – скучен. Не само аз смятам така – много ученици си тръгнаха не дълго след започването на спектакъла. Смятам играта на актьорите ни за добра, но имаше твърде много викане и прекалено много повтарения в диалозите. Забавата се дължеше основно на колоритни изрази, а мисля, че трябва да се залага на друго. Смятам, че има над какво да се поработи, за да се спечели положителното мнение на младата публика. Не всички отиват на театър само за да се забавляват и актьорите много добре трябва да знаят това.

Ванина Трифонова 11а

 

Театърът определено ми хареса! Най-много ми допадна втората от общо трите малки семейни комедии. Като цяло, представлението ме впечатли с хумор и актьорска игра. Подобен положителен заряд е изключително приятен. Сюжетите не бяха кой знае колко сложни и заплетени и така ние, зрителите, можехме да се концентрираме изцяло върху комедийната страна. Освен това самото име на Чехов си заслужава посещението и веднага привлече вниманието ми. Всеки има гледна точка и мнение по въпроса, но на тези, които не им е харесало, мога да кажа, че са загубили!

Кристина Младенова 11а

 

 

Back to top button