Танцувайте за здраве и красота

Моята съученичка и отлична ученичка Александра Гергушка отдавна е наясно с ориенталските танци, защото те запълват нейното свободно време и й носят настроение и здраве. Прочетете още едно наше предложение за релакс и най-после си изберете! Повече от 10 варианта вече ви предложихме в нашщия вестник все пак!

– Как реши да започнеш с танците?– Търсех нещо ново и различно, което да ми донася удоволствие и същевременно да ми бъде от полза. Ориенталските танци бяха най-добрият избор, тъй като съчетават физическо натоварване и релакс.


– Как протича една тренировка?
– Тренировката трае един час. Започваме със загрявка, която е съобразена с групите от мускули, които ще бъдат натоварени. Например при танц с воали се напрягат най-много мускулите на ръцете, затова и те разгряват най-много. Припомнят се някои от старите танци, а след това се показват нови движения.
– Имате ли някакви публични изяви?
– Всяка година се провежда тържество на школата, където всеки представя определен танц. Имали сме изяви в различни училища, както и пред Ротари клуб.
– Научи ли нещо повече за ориенталските традиции?
– В арабския танц водеща роля има жената. Жената, която се радва на живота, дава, без да се страхува, и е готова да получи без излишна скромност. Жената майка, приятелка, сестра, съпруга… Именно това е в основата на танца. Символиката му е дълбока. Корените – много древни.
– По какъв начин ти помагат танците?
– Освен че действат релаксиращо на целия организъм, те зареждат с положителна енергия; арабският танц оформя тялото.

Велислава Кучева 10л

Back to top button