Свободното време

Защо при нас е по-хубаво, отколкото в съседното кафене. В днешни дни ние прекарваме свободното си време, гледайки телевизия или седейки пред компютъра. За съжаление, такъв пасивен начин на живот водят повечето от нас.

Това е изключително вредно за все още развиващите се организми на младите хора. Представителите на нашата възрастова група имат нужда от спорт, от време, прекарано на слънце и на чист въздух.
Всеки знае за най-популярните спортове като баскетбол, волейбол, футбол и т.н., но не всеки е наясно с това, че има и други алтернативи. В тази рубрика ще ви представим различни хобита, свързани с движение, тренировка или занимания сред природата. Всяка статия ще съдържа описание на някаква дейност, подходяща за свободното време, а също и къде в нашия град се практикува. Така ще дадем възможност на всеки да открие своето амплоа.
Тези занимания са полезни за здравето и добрия тонус. А дори и само четейки за тях, можете да обогатите общата си култура, да видите света и хората около вас по друг начин и разбира се, да впечатлите близки и приятели със знанията си за различните хобита.
Каланетика
Каланетиката, създадена от Калан Пинкни, и носеща нейното име, представлява система от упражнения, която спомага за оформянето на тялото в перфектните пропорции. Това е комплекс от статични упражнения – съчетание между йога, балет и фитнес, без резки движения и скокове, но въпреки това, се натоварват всички групи мускули. Заниманията с каланетика освен полезни за добрия външен вид, спомагат и за добро здраве. По време на тренировка се развиват мускулите, подобрява се метаболизмът, изгаря се голямо количество калории, подобрява се стойката и е чудесен начин за релаксация. Интензивната гимнастика е подходяща за всички, които нямат достатъчно време, за да тренират с часове в спортните зали, но искат да са във форма и да изглеждат добре. И всичко това е поради факта, че един час занимания с каланетика се равнява на 7 часа занимания с класическа гимнастика или 24 часа аеробика. При каланетиката всяко упражнение е насочено към определена част на тялото – ханша, бедрата, талията. Подходящи са и за момчета, като се има предвид, че момчетата изгарят по-малко калории от момичетата. А най-хубавото е, че видим резултат идва само след 6 часа упражнения! И два часа тренировка седмично са напълно достатъчни за постигането на идеална фигура.
Тренировките по каланетика се провеждат в търговски комплекс “ Макси „- ет. 3 /до пазара на „Манеца“/
Понеделник, сряда и петък – от 16.00ч и вторник и четвъртък- от 18.00ч неделя- от 15.00ч.
Всеки път упражненията са различни, като през определен интервал от време се повтарят, създадени са от ръководителката. Не е необходимо записването да стане сега, а ще може и през втория учебен срок. Без ограничения във възрастта.
Никога не е късно да се присъединиш!
За вашето свободно време се грижи Весела Маринишева 8л

Back to top button