Свободното време

Паневритмията – здраве и забавление

Защо при нас е по-хубаво, отколкото в съседното кафене?

В днешния забързан свят стресът малко или много ни въздейства, затова всички имаме нужда от почивка. Ето защо в този брой ще ви представим един прекрасен начин на разтоварване. Той е по-различен от представените досега Каланетика и Тае Бо, защото не се практикува за добър външен вид, а за по-богата душевност и спокойствие. Тази “магия” се нарича паневритмия…
Думата ПАНЕВРИТМИЯ означава “висш космически ритъм”. Вярва се, че този космически ритъм лежи в основата на живота.
Движенията в паневритмията са създадени според него. Те са метод за самовъзпитание. Паневритмията е наука, която регулира физическите, духовните и умствените функции на човека. Тя е съчетание на човешките мисли, чувства и действия. Те активират всички спящи сили на човешката душа, пробуждат ги към дейност. Неин създател е легендарният Петър Дънов.
Тъй като при упражненията трябва да се мисли, защото движение без мисъл няма смисъл, те спомагат за концентрацията и тренират ума. Паневритмията поддържа хармонията между дихателната, мозъчната и храносмилателната система. Тя хармонизира цялостното състояние, вдъхновява за повече постижения, дава радост, хармония в мислите и чувствата, сила и енергия за тялото.
Паневритмията може да промени живота на човек. Тя кара хората да се чувстват по-добре, да са по-усмихнати, да уважават останалите. Упражненията действат успокояващо и разтоварващо, подобряват здравето. Основното при паневритмията е това, че човекът е част от природата и трябва да живее съобразно с нея. А живеейки така, то той живее и съобразно с космичните сили, управляващи живота ни. Тогава той е в равновесие с хората около него и заобикалящия го свят и най-вече със себе си.
Заниманията с паневритмия се провеждат в събота в читалище „Христо Ботев” от 10 до 11 часа. Ръководителят е г-н Огнян Анчев.
Припомняме ви предишните си предложения.
Тренировките по каланетика се провеждат в търговски комплекс “ Макси „- ет. 3 (до пазара на „Манеца“).
Понеделник, сряда и петък – от 16.00ч; вторник и четвъртък – от 18.00ч и в неделя- от 15.00ч.

Тренировките по Тае Бо се провеждат на 5 етаж в сградата на стоматологията.
Понеделник – 18.30 – 19.30; вторник – 19.15 – 20.15; четвъртък – 19.15 – 20.15; петък – 18.30 – 19.30. Няма възрастови ограничения. Всеки желаещ е добре дошъл през цялата календарна година.
Изберете!
За вашето свободно време се грижи:
Весела Маринишева 8л

 

Back to top button