Спортът е начин на живот

 

Темата за спорта е обширна и винаги има какво да се допълни към нея.

Спортът е човешко занимание, предопределено от нагласата и вътрешното отношение към него на всеки отделен индивид. В тази посока спортът може да е професия, може да е хоби и забавление, може и да е лечение, по-общо казано спортът е начин на живот.
Всеки избира каква част от живота му да е спортът. Професионалните спортисти например са му изцяло отдадени. Тренировки, дневен режим – ежедневието им е подчинено на основната цел – ПОБЕДАТА! При спорта като хоби и забавление главната цел е удоволствието. Физическите упражнения са полезни за всички части на тялото, включително и за ума. Упражненията стимулират организма така, че човек да се чувства по-спокоен и по-щастлив.
И макар в България да не се отделят много средства за спорт, в целия свят се знаят имената на български спортисти като Григор Димитров, Димитър Бербатов, Ивет Лалова, Христо Стоичков и много други.

 

Освен физическите качества, които ни дава спортът, той учи на толерантност, отговорност към останалите – когато сгрешиш, да съумееш да се извиниш, да се поучиш от грешките си и да не ги повтаряш. Също така се научаваш да губиш и да бъдеш побеждаван, да анализираш причините за това и следващия път да си безупречен, спортът учи и на постоянство.
Така че, нека спортуваме!

 

Ина Георгиева, 9з
СИП „Здравно образование”

 

Back to top button