Петя Буюклиева


Петя Буюклиева: Борила съм се за всичко и успях да постигна това, което искам

Запознаваме ви с Петя Буюклиева – „жената на всички времена”. Използвахме гостуването й в нашия град, за да й зададем няколко въпроса. И тя не ни отказа – ама на нас май никой не ни е отказал досега, като се замислим. Оставяме на вас да решите защо. Беше ни приятно да си поговорим, а като че ли и на нея. Певицата е носителка на много награди – „Златният Орфей”, „Братиславска лира”, от фестивали в Куба, Турция, Македония, Лос Анжелис. Благодарим й за отзивчивостта!

– Какво мислите за съвременната поп музика?
– Аз се радвам, че в България има музикални формати като „X Factor“, където младите хора могат да покажат таланта си и имат много възможности за изява. Стига да са упорити, лесно могат да пробият. Младото поколение е много развито и кой знае, след няколко години на тези сцени именно може да се появи бъдещият световен глас. Аз вярвам в това, но не вярвам, че дори и на тези формати най-добрите стигат до финала.
– Имат ли възможност сега българските изпълнители да се реализират в България?
– В България всеки може много бързо да направи впечатление, защото ако има някакъв спонсор, може да запише парче, да направи клип и да го покаже на хората. Всеки в този момент може да направи кариера, но въпросът е дали ще се задържи. Аз винаги съм казвала, че България е страна на гласовете и няма как в най-скоро време да не излезе някое светило.
– Вашият син горе-долу на нашата възраст. Иска ли да мине по вашите стъпки и с какво се занимава в момента ?
– Той минава по моите стъпки и тези на баща си. Освен че учи в Американския колеж, той свири на инструменти и композира сам песните си. Той прави всичко сам, надминал ни е и ще ни надминава още повече. Аз знам какво е положението в България, затова бях против той да се занимава с музика, но на него това му е желанието. Миналата година даже участва на мой концерт, защото беше на нужното ниво и всички много го харесаха.
– Успяхте ли да осъществите мечтите си?
– Исках още от малка да стана певица и станах. В четвърти клас казах, че ще взема „Златният Орфей“, и го взех. Всички мои мечти съм осъществила и съм много щастлива.
– Какъв съвет бихте дали на младите?
– Да не предават мечтите си. Когато човек иска да постигне нещо, трябва със зъби и нокти да се бори за него. Много трудности ще срещате, колкото по-високи са целите, толкова по-трънлив ще е пътят, пътят към върха винаги е труден, но после ще е по-сладко и ще гледате отгоре на нещата.

Памела Дилова 9л

Back to top button