Обичате ли спорта?

Ами тогава не пропускайте тази информация и подкрепяйте нашите отбори! В този брой ви представяме баскетболистите.

Няколко години поред баскетболните ни отбори са сред първите три отбора не само в града, но и в областта и страната. Миналата учебна година момчетата от възрастовата група 8-10 клас заеха първо място на общинското състезание и трето място на зонално първенство. Момичетата извоюваха второ място на общинско. Треньорът им Поля Маринова, която е учител по физкултура в нашето училище, споделя, че тази година има много нови попълнения от осми клас.

Запомнете имената на баскетболистките ни и им стискайте палци: Наталия Конова и Никол Къчева от 12з, Вилияна Якимова, Ива Петрова, Памела Дилова и Михаела Коларска от 10л, Илина Георгиева от 10з, Маринела Тодорова и Лилия Петрова от 9а, Виолета Николова, Радина Алексиева и Диана Генова от 9л и новите попълнения – Диана Маркова, Ина Георгиева и Калина Тодорова от 8з, Деница Димитрова и Анна Мария Ичева от 8л. Тренировките се провеждат веднъж в седмицата. Тази година ще бъдат сформирани отбори във възрастови групи 8-10 клас и 11-12 клас при момчетата, а отборът при момичетата ще е общ – 8-12 клас.
Момичетата споделят, че отговорностите им тeжат, защото всяка година очакванията са все по-големи. Тази година както момчетата, така и момичетата ще се борят за първите места на общинското състезание и по-нататък, разбира се. Първите мачове започват през месец февруари, преди които ще се проведе техническа конференция, на която ще се разберат противниците в мачовете на общинското първенство. Наслука, момичета и момчета! И късмет!

Очаквайте в следващите броеве представяне и на останалите ни спортни отбори!

 

Анна Мария Ичева 8л

Back to top button