Моята любима книга

Аз обичам да чета. Много ме впечатли поредицата на Майкъл Скот – „Тайните на безсмъртния Никола Фламел”.  Няма възрастова граница за книгата. Всеки, който харесва необикновеното и легендарното, може да я прочете. Жанрът е фентъзи, а в поредицата са включени няколко книги, всяка от тях с различно заглавие. Първата е „Алхимикът”, в която се разказва за парижанина Никола Фламел, който живее между 1330 и 1418. Смята се, че алхимикът открива филисофския камък, който се споменава и в първата книга от поредицата „Хари Потър”. Заедно с камъка, Фламел открива и тайната на безсмъртието, която е научил от древния ръкопис „Книга на Авраам Мага”.

Ако попадне в лоши ръце, той може да върне на земята расата на Тъмните древни, които ще разрушат познатия на човечеството свят. Точно това е задачата на техния слуга д-р Джон Дий, който открадва ръкописа от книжарницата на Никола Фламел. Ала последните две, най-важни страници остават в ръцете на близнаците Джош и Софи, които нямат представа, че според древно пророчество у тях е заложена силата да спасят света. Понякога пророчествата се сбъдват, а легендите се превръщат в реалност. Джош и Софи се озовават насред най-великата легенда на всички времена.
В книгите има от всичко по много. Когато ги четеш, хем научаваш нещо ново за историята и за легендите, хем се впускаш в нещо фантастично и необикновено. И не е само това. Когато Никола Фламел пътува с близнаците Джош и Софи из различните държави и градове, научавам повече за известните монументи на съответните градове. Нотър Дам и Айфеловата кула задължително бяха споменати, когато героите преминаха през Париж.

Словена Георгиева 8б

Back to top button