Избрахме униформа

Приключи конкурсът за дизайн на ученическа униформа. Припомняме ви, че до 15 април събирахме вашите мнения и гласове за най-сполучливия проект за униформа.
Резултатите показват убедителна победа за униформа № 1. Тя получи 342 гласа в пощенската кутия и на електронната поща. Автор на идеята е Гергана Минчева от 10з клас. Честито!
За № 2 гласуваха 83-ма, за № 3 – 12, а останалите проекти не получиха нито един глас. В някои от писмата имаше и споделени мнения и предложения. Няма как да публикуваме всички, предлагаме ви по-интересните.
Моето предложение за униформа е номер 2. Има кецове, които са спортни и това ми харесва. Хубав е и черният панталон, комбиниран с лилава блузка. Много ме впечатли елегантното елече, което според мен придава стил на облеклото. Страхотна униформа! Браво!
Мирела Емилова
Разгледах предложенията във вестника и бих казала, че харесах първите три. Номер 3 е сладка, особено с елечето и шалчето, но не си се представям в такава униформа. Има много деца и за мен униформата трябва да е елегантна и удобна – на по-слабите да не седи като парашут, а на по-пълничките да не е прекалено прилепнала. Номер 2 е прекалено шик и точно това е проблемът. Според мен една униформа не трябва да е дънки, елегантно прилепнала блуза и елек или суитчър. И номер едно е моята любима – оригинално, класическо и модерно. Поздравления на създателя/създателката. Съчетава оригинал чрез дългите чорапки, сакото и синята поличка, а в същото време прилича и на някой модел, изваден от корица на списание. За нея е моят глас, а също и на моята най-добра приятелка. Поздрави!
Михаела, 6в
На мен най-много ми допада номер 2. Искам да изкажа своето разочарование от номер 1. Не ми допада идеята за толкова къса пола и толкова вталени дрехи, защото в крайна сметка представяме училището.
Виляна Каролева, 10а

Тя е художник по наследство и призвание

– Защо пожела да участваш в конкурса?
– Участвах, защото исках да споделя идеите си. Темата ми хареса и реших да участвам.
– Откога рисуваш?
– Рисувам от малка и ми харесва.
Родителите ти занимават ли се с рисуване?
– И майка ми, и баща ми са художници.
-Ти гласува ли?
– Не, аз не съм гласувала, но се радвам, че другите ученици харесаха идеята ми.
– Според теб трябва ли да има униформи и за учителите?
– Би трябвало да има, тъй като това е някакъв отличителен знак.
Моника Маринова 8л
Моника Александрова 8л

Гергана Минчева 10з
Нейният бърз поздрав към читателите
Back to top button