Дневник на моето лято

15 юни 2011 година, сряда.
Астролозите наричат числото 15 математическо или число на хаоса. Реших да записвам своите преживявания на всеки 15-и ден от моето лято, за да проверя дали ще ми се случи нещо необикновено.
Днес завърши учебната година. Предстои ми среща с една дълго чакана приятелка – Лятната ваканция. Готова съм  да тръгна с нея през градове и села. Ваканция!

15 юли, петък
Лятна утрин.
Слънцето гали
тихите морски вълни.

15 август, понеделник
За първи път  усетих липсата на моето училище. Липсваха ми моите приятелки; копнеех да чуя смеха и веселите разговори в класната стая. Започнах да броя дните, оставащи до първия учебен ден.

15 септември, четвъртък
Дойде денят, който чаках с нетърпение. Събудих се с  вълнение рано сутринта, още преди да е звъннал часовникът. Исках колкото може по-бързо да отида в моето училище.
Отдалече чух оживлението, което кипеше там. Чух музика, смях и весели гласове. Видях училището, потопено в море от цветя.  Прегърнах моите приятелки и класната ми ръководителка. Заедно пак щяхме да поемем по трудния път на знанието. Сигурна съм, че ни очакват изпълнени с трудност, но и с радост незабравими дни.
На 15-и се случват прекрасни неща!

Велислава Минкова, 7б

Back to top button