Дежурството в училище

Новост в нашето училище е дежурството по двама – външен и вътрешен дежурен. По този начин ние – външните дежурни по коридорите,  ще успеем да прекратим саморазправите между учениците. Всеки ден чуваме и четем за множество случки в училищата – или момче, което скубе и удря момиче, или най-често срещания бой между момчета и наобиколила ги тълпа от деца, които стоят равнодушни.

Равносметката накрая – единият набит, а другият е горд с “победата” си. За съжаление това се говори за нашето ежедневие в училище – че всеки ден се случват неприятни инциденти и опасни ситуации. Затова фактът, че има дежурен, който във всеки един момент ще наблюдава случващото се по коридорите и ще има възможност да докладва веднага на дежурния учител, е много обещаващ. Е, не на всеки му харесва да носи жилетка с надпис “Дежурен ученик”, да не може да закуси в голямото междучасие, но в името на това, да съхраним себе си и училищната собственост, си заслужава.
Нека това нововъведение да стане добра практика. Учейки се на самоконтрол и дисциплина, ние отговорно ще се стремим да опазим себе си, както и училището – което е и наш втори дом.

Десислава Миланова 7б

Back to top button