8 март – ден на мама

Наближава пролетта. Тя е магьосницата, която възражда живота. Тогава празнуваме един от най-прекрасните празници. Това е денят на мама – 8 март. Това е най-милият празник, защото няма по-ценно нещо на света от мама. Това е жената, която ми е дала живот, която ме е учила да говоря. Тя ме е подкрепяла, когато съм правила първите си стъпки. Тя ми вдъхва обич към живота, правдата и родината. Затова за мен мама е слънце, усмивка, щастие. Тя е всичко. На този ден аз й пожелавам да е здрава и щастлива, нежна и красива. Да има много слънце, усмивки и споделени мигове във всеки неин ден. Да бъде благословена с любов и нежност. Да бъде винаги свежа като пролетните цветя и желана също като пролетта.

Но каквото и да пожелая на мама, каквото и да направя за нея, смятам, че един живот не е достатъчен. Не ми остава нищо друго, освен да я обичам истински. Дълбок поклон пред нейната всеотдайност!!!

Цветина Димитрова 6б
В емоционална атмосфера учениците от 6б с класен ръководител В. Тишкина прочетоха слово за 8 март, стихове за жената, написани от известни български поети. Учениците представиха и свои стихотворения и размисли за майката.

Back to top button