Звезден старт за малките спортисти

Учениците от началния курс в СОУ „Иван Вазов” са талантливи спортисти, които на крехката си възраст вече се реализират на състезания по тенис, карате, спортна акробатика, лека атлетика, футбол… Родителите и учителите знаят, че спортът е от особено значение за укрепване на детските мускули. Повечето от малчуганите спортуват за поддържане на тонуса. Ръководството на училището прави много за талантите си в областта на спорта. Радостен е фактът, че нашите малки ученици се занимават със спорт по собствено желание. Той става неизменна част от техния живот. Голямо предимство за децата със спортни данни е, че се учат от опитни треньори, които владеят перфектно техниката на дадения спорт.
Многобройните награди и отличия са от особено значение за талантливите малчугани. За поредна учебна година аплодираме първенците в него. Пожелаваме им успех!
През учебната 2010/2011 година призови места в различни спортни турнири и състезания заеха много наши ученици.
Емил Недялков е от 1б с класен ръководител Цветомира Стойчева. Той извоюва златен медал и Купа по карате на Балкански шампионат. Първокласникът сподели наградите си със съучениците и учителката. Спортът му помага и да е отличен ученик.
Патрисия Бойчева Първанова е ученичка от 1в клас – със своя талант и красота сътворява една чудесна феерия от ритми и звуци по художествена гимнастика. Тя тренира в спортен клуб „Елегант”. Грабна през 2010 година два медала – сребърен при участие в ансамбъл с топки в град Трикала –Гърция, а златото е за Купа „Плевен”. Този път игра без уред, с неизтощима енергия и упоритост. Нейна класна ръководителка е Татяна Събкова, която се горде със своята малка медалистка.
Миглена Василева и Никол Михова, ученички от IIв клас, също са награждавани на национални и международни състезания по художествена гимнастика. И те тренират в любимия спортен клуб на Патрисия. Като наследници на златните момичета на Нешка Робева, учителите ги възпитават в любов към спорта. Госпожа Силвия Василева се гордее с момичетата си, които не изпитват страх и напрежение нито в класната стая, нито на спортния подиум.
Не може да не се радваме на успехите и на нежната акробатка Мирела Симеонова, ученичка от 2д клас, която има изяви и на сцена, и на спортни състезания – нищо, че е толкова крехка. Нейната класна ръководителка Милена Вълова казва, че изпитва гордост, когато я вижда да играе. Със спортни заложби е и нейният съученик Марио Чолаков. През сезон 2010 година прави дебют на тенис на корт. Макар че още няма 8 години, той се състезава на национални и регионални първенства по тенис до 10 години. На състезание в Ловеч зае трето място, в Габрово е още по-добре – на второ място. В регион Северозападна България е трети по ред и един от най-малките участници. Тази класация го вкара в Топ8 на България за 10-годишните. Второкласникът е успешен състезател и по математика, а гони и още по-високи цели в спорта. Започва участие на национални турнири до 12 години с цел трупане на опит. Нека му пожелаем успех!
Звездни момичета и момчета има и сред четвъртокласниците. Отново ще прочетете името на Йоанна Мирославова, защото тя е букет от дарби. С душата си тя рисува, танцува и играе. Тренира един много смел спорт – карате. Там тя завоюва през тази учебна година 4 медала. Единият е от републиканско състезание. Магнетичното момиче е и медалистка по художествена гимнастика. На състезанията се кичи с 1 бронзов и 1 сребърен медал. По-голямата й страст е бойният спорт. Той й помага в училище да е пак сред първенците.
Нейната съученичка Теодора Петева също тренира художествена гимнастика от 6-годишна. Равносметката на нейния труд + талант е = 3 златни и 2 бронзови медала. Единият е получила на състезание в Гърция. Класна ръководителка на двете спортни момичета от 4в клас е Мая Декова.
Има ли спорт, има и бодър дух, има ли този дух, значи ще има и победа. В своята спортна кариера по карате ученичката Екатерина Тихомирова от 4г клас е получила 9 медала и 4 грамоти. През месец май на турнир в София тя заема първо място и има пак медал, златен. За нея спортът е като приятел – веднъж победиш ли, продължаваш. Нейна учителка е Сашка Данговска.
Георги Вълчев, ученик от 4б клас, е успешен участник в лекоатлетическите дисциплини, на които се състезава в София. Те преминават под патронажа на Тереза Маринова. Има медали и грамоти, защото е сред най-добрите.
Малчуганите от 3 и 4 клас под ръководството на Олег Маринов донесоха Купа от футболен турнир между училищата.
Една впечатляваща спортна година за най-малките!
Звездният старт на упоритите ни малки спортисти е само началото! Да им пожелаем здраво тяло, здрав дух и бъдещи победи!

Eмил 1б
3-4 клас
Екатерина_4г
Теодора 4в
Мирела 2д
Миглена 2в

Back to top button