Лятна инициатива „През юли в Игротеката“

Танцьорите от СИП „хореография“ показаха своите умения и в Регионална библиотека „Христо Смирненски “ като дадоха успешен старт на Детския летен университет

Лятна инициатива „През юли в Игротеката – весел кът на книги, изкуство, игри и приятелство” и Детски летен университет

На 5 юли в Арт зала  стартира седмото издание на дългоочакваната лятна инициатива „През юли в Игротеката – весел кът на книги, изкуство, игри и приятелство”. За да зарадва своите малки читатели с разнообразни занимания и през тази лятна ваканция, Регионална библиотека „Христо Смирненски” – град Плевен кандидатства и спечели проект за съфинансиране от Община Плевен.

Всички присъстващи на откриването  можаха да съпреживеят красотата на българския фолклор с танцовите умения на детска танцова школа „Въртянка” при СОУ „Иван Вазов” с хореограф госпожа Надя Тодорова.

Традиционно, с филмче  припомняме емоционалните, интересните и весели моменти от нашите интерактивни занимания през Детско лято 2015.

Всички  се пренесоха във вълшебния свят на приказките с талантливите актьори от Детско театрално студио към Драматично-куклен театър „Иван Радоев”- град Плевен. Те ще представят „Грозното патенце”. Драматизация и постановка  Ива Николова.

За да утвърдим библиотеката като желана територия за четящи деца, осмислящи ползотворно част от свободното си време и изявяващи себе си и своите способности, в рамките на Детския летен университет сме подготвили разнообразни по тематика интерактивни занимания, водени от специалисти.

В арт студиото „Лято в цветове” под вещото ръководство на художника Ралица Петрова малките почитатели на изкуството с пастели, четки и боички ще се запознаят с различни техники за рисуване, ще се забавляват и експонират своя изложба.

Интерактивното занимание по български език с лектор Деница Горанова „Точка, точка, запетая – кривописаници, правописаници”, чрез занимателни игри и тестове ще помогне на децата да обогатят своите езикови умения.

IT-литературното предизвикателство „Бъди Сървайвър в морето Информация”, с ментор Диана Димитрова със забавните си занимания и работа в екип, ще мотивира участниците да работят целенасочено за изграждането на информационната си грамотност, да търсят, намират и ползват информация от различни източници.

Приятелите на  английския език с удоволствие активно ще се включат  в интерактивното занимание „English with Joy – At the Library Enjoy” с лектор Лилия Дамянова. Мултимедийните езикови игри, забавните кръстословици и културологичните състезания са не само интересни, но и полезни за развитието на чуждоезиковите им умения и компетенции.

За почитателите на седмото изкуство – киното сме подготвили две детски кинолектории с хитови заглавия на филмовия гигант „20th Century Fox”.

В психологическия калейдоскоп „Агресията е гняв – усмихни се”с ментор Анелия Савчева чрез интерактивни игри за изграждане на доверие, техники за справяне с гнева и начините за овладяване на агресията ще помогнем на децата да открият емпатията като основно отношение към другите.

С хепънинг „Наше лято” и с много забавления пред библиотеката ще се закрие Детско лято 2016. Ще се разиграят  забавни спортни игри. Откритата сцена „Талантино” ще даде възможност на желаещите деца да изявят творческите си умения на певци, танцьори и артисти, а в конкурса „Мис и Мистър Карнавал” те ще представят свои  любими приказни герои.

Пожелаваме на всички весело лято!!!

Лятна инициатива

Лятна инициатива

Back to top button