Успехи за малчуганите математици

На 19 февруари 2011 година се проведе математическо състезание,

Успехи за малчуганите математициУспехи за малчуганите математициУспехи за малчуганите математиципосветено на Апостола на свободата Васил Левски и 150 години от основаването на ОУ “Васил Левски” – гр. Плевен. Състезанието премина под патронажа на Регионалния инспекторат по образованието и плевенската секция на Съюза на математиците в България. Надпреварата бе за учениците от начален курс – 1, 2, 3 и 4 клас. Те решаваха по 12 тестови задачи с избираем отговор. Продължителност на състезанието – 120 минути.
Докато малките математици се бореха с логическите задачи, се честваше ритуалът в центъра на града по повод 138 години от гибелта на Васил Левски. Нищо, че валеше сняг и времето беше студено, младите математици от нашето училище уважиха деня за преклонение пред делото на Апостола с участието и успешното си представяне в математическото състезание.
Резултатите са вече обявени. Връчени са наградите. Отново има отличили се ученици от СОУ „Иван Вазов”.
Първи клас
Първолаците вече са грамотни, скоро ще ознаменуват събитието, но на състезанието те доказаха, че точно усвояват и крепостта на математическата наука. На своето второ състезание те щурмуваха второ място – Мира Мирославова Аврамова и четвърто място – Виктор Орлинов Ангелов. Двамата първокласници са ученици от класа на госпожа Цветомира Стойчева. Да са здрави и да се радват на още безброй победи!
Втори клас
Второкласниците също се изявиха. Знаем някои имена от предходни състезания. С името на Захари Емилов Маринов, ученик от 2д клас, започва награждаването на всяко състезание, защото за пореден път е първенец. Никол Бориславова Михова, ученичка от 2в клас, също е уверена в знанията си – второто място е за нея. Учителите Милена Вълова и Силвия Василева пак ще поздравят своите възпитаници.
Трети клас
Групата на третокласниците – победители е най-многобройна. Виктория Стоянова Спасова, ученичка от 3б клас, на рождения си ден получи чудесен подарък – първо място с пълен брой точки, всички задачи е решила безупречно. Тя е успешен състезател във всяка математическа инициатива – умна, прецизна, скромна… Нека поздравим за третото място и третокласниците Ирен Калин Костова, Таньо Любомиров Стоянов, Димитър Здравков Митев – ученици от 3г клас, Илия Яворов Петров – ученик от 3а клас и Цветан Костов Маринов от 3б клас. Техните имена ще ги прочетете във вестника и като творци в художественото слово, изобразителното изкуство, информационните технологии. С успехите им се гордеят учителките Ненчева, Борисова, Стефанова и ръководителката на школата по математика Красимира Върбинска, която с нетърпение очакваше да чуе резултатите на децата.
Четвърти клас
Четвъртокласниците Илко Светославов Симеонов и Красимир Иванов Великов заемат трето място и носят удовлетворение за труда на своята учителка Евелина Ницова и ръководителката на школата по математика Петранка Кубратова.
Нашите възпитаници са изключително активни в учебната и извънучилищната дейност и традиционно заемат призови места в градски, областни и национални състезания.
Дните на учениците от 1-4 клас и техните учители са изпълнени с усмивки, взаимно доверие, ползотворно сътрудничество и удовлетворение от постигнатите резултати.Успехи за малчуганите математици

Успехи за малчуганите математициУспехи за малчуганите математициУспехи за малчуганите математици

Успехи за малчуганите математици

Back to top button