Шампионите тръгват от училище …

Следвайки древната максима „Здрав дух в здраво тяло”, при малчуганите желанието за учене успешно се съчетава със спортните постижения. За поредна година имаме повод да се гордеем с учениците спортисти сред най-малките.

С желание за победа и признание третокласници и четвъртокласници се изправиха срещу отборите на други плевенски училища. В ученически футболен турнир „Освобождението на Плевен” отборът на малчуганите под ръководството на Олег Маринов игра достойно и зае четвърто място. Имаше много воля за победа, но в спорта е така. Понякога късметът помага на други. Тимът не спечели купа, но пък има подарък футболна топка. Специалистите, наблюдавали футболните срещи, споделят, че най-добре са играли вазовските футболисти, но „шансът не е на ваша страна”. Играчите преглътнаха загубата, макар да имаше сълзи в очите на някои от тях, но си обещаха, че на пролетния турнир ще донесат купа за училището. Най-добри попадения във вратата имаше Атанас Момчилов, ученик от 4б клас, а най-малкият участник беше Юлиян Николов от 2б клас – наричат го „талисман” на отбора.
„Спортът може да ти даде толкова много. Той дава модела: срещи с нови хора, увереност, самочувствие, дисциплина, мотивация…” Мия Хам. Така се случи с нашите талантливи гимнастички Никол Михова – 3в клас, София Ивайлова – 4в клас и Анна Ованнисян – 4а клас. Те участваха в турнир по художествена гимнастика „Коледни звездички“, който се проведе на 10 декември в гр. Мездра. Състезанието беше за деца от 6 до 10 години. В надпреварата участваха 150 грации от 12 клуба, сред които бяха и нашите момичета. За тях гимнастиката е извънкласна форма на обучение. Играят в плевенския клуб „Елегант”. Свободното си време посвещават на спорта. Участват в индивидуални и ансамблови изпълнения. На оспорваното състезание имаше главен съдия от международна категория – І степен, както и съдия арбитър – бивша национална състезателка. Какво отсъди журито? Отборът на Плевен, в който са нашите момичета, зае второто място, с 8 точки по-малко от първенците. Всички състезателки са доволни, защото имат медали и грамоти.
Трябва да бъдем горди с малките спортисти – техният успех е успех и за нашето училище!

Futbol_1 Futbol_1 Futbol_1 Futbol_1
Back to top button