Пред прага на новогодишните празници

Учениците от 1-4 клас се радват най-много на предстоящите празници. Малчуганите от първи клас са инициативи и в клас, и в занималнята.

Учителките на първолаците от ПИГ – Надя Тодорова, Наталия Игнатова и Росица Тонева, радват своите ученици, като ги даряват с вкусни кравайчета, куп лакомства и късмети. Те пък доказват колко много са научили от началото на годината. Имат си подготвена програма, за да се изявят.
Но може ли празникът да започне, без Дядо Коледа да е дошъл? Всички деца дружно го викат и награбил огромен чувал с подаръци, белобрадият старец влиза в класната стая и удобно се настанява на един стол, за да може да види какво са му подготвили първокласниците. Поздравите за Дядо Коледа са стихчета, песни, приказки и хорце… Знаят вече, че подарък ще получи този, който се учи прилежно
Идва и дългоочакваният от децата момент – раздаването на подаръците. Всяко дете има възможността да се снима с Добрия старец, а коледното настроение обхваща всички. Първокласниците, които посещават занималнята, с широко отворените очички, вперени в Дядо Коледа, с усмихнатите си личица, успяват да усетят магията на празника.
А какво правят в стаите си второкласниците? Имат весели викторини, забавни въпроси за досетливите, но те са и с познавателно значение из различни области. Ето някои от тях. Досетете се и вие!?

  • Син е на баща ми, но не ми е брат. Кой е той?
  • Довършете описанието:

На пейката седят Нели, Коко и Мими. Нели е отдясно на Коко, а Коко е до Мими. Значи в средата е …

  • С коя обща дума ще назовете следните думи?
    • краставица, домат, чушка, зеле;
    • юни, декември, май, април;
    • самолет, трамвай, влак, кораб.

Вкусно колачеклуб 4б клас

Учениците от 2а с класен ръководител Стела Кръстева направиха коледна изненада на своите родители. Те имат свой клуб „Разказвачи на детски истории” и подариха на родителите си първия сборник от събрани свои съчинения. Пожеланията към родителите изрекоха с много мили думи. Техните поздрави и пожелания са за повече усмивки и приятни мигове през 2011 година. Те ще продължават да творят и да усъвършенстват своята писмена реч. Правят и голяма книга – свързани табла и всяка страница от нея ще бъде миг от съвместния живот на ученическия им колектив.
Нека надникнем какво става в една от стаите на третокласниците – 207-а! Там учат учениците от 3б с класен ръководител Станка Ненчева. Тук ще откриете пощенска кутия. В нея са пуснати поздравителни картички и писма, собственоръчно изработени, за предстоящите празници – кой ще бъде благословен най-много, всеки тръпне и иска да е той. Третокласниците са донесли по едно Коледно ботушче и там поставят лакомства, малка играчка или книжка. Учениците ще надникнат в него едва в навечерието на християнския празник. Ех, че вълнуващо! Има и библейска питка с паричка. Тя е донесена, защото се драматизира четивото „Бъдни вечер” по Емануил Попдимитров.
Четвъртокласниците също се забавляват – в часовете по изобразително изкуство с преподавател Олег Маринов рисуваха върху стъкло. С най-голям ентусиазъм се представиха учениците от 4в с класен ръководител Мая Декова. Изобразиха коледни и новогодишни фигури и мотиви върху стъклени предмети. В първия брой на детско вестниче, издадено от 4а с класен ръководител Даниела Китева, ще прочетем загадки, приказки, стихотворения, любопитни факти…
”През зимната ваканция любима ще посрещнем Новата година!”
Младите предприемачи от 4б с класен ръководител Евелина Ницова изработиха чудесни картички, с които се гордее тяхната класна ръководителка. Те доставиха много радост със сръчните си ръце на някои от плевенските семейства.
Да се опитаме да задържим и съхраним тази магия възможно най-дълго! И нека всеки от нас почувства в сърцето си топлината на коледния пламък!

Подарък

Весели празници!

Back to top button