Математиката – лесна и интересна за най-добрите

Математическото състезание в чест на Деня на народните будители се проведе в гр. Плевен, в СОУ „Стоян Заимов”, на 5  ноември 2011 год.

То е предназначено за ученици от 2 до 7 клас. Темите включват по 12 задачи, първите десет от които са с избираем отговор, а останалите са с открит (числов) отговор.
Голяма част от децата от начален курс имат предпочитания към математиката като учебен предмет. Той заема особено място сред приоритетите  на СОУ „ Иван Вазов”. Всички ученици, класирали се на първите места, се отличават с награди и грамоти.
Ето ги вазовските победители сред най-малките математици:
Втори клас
Четвърто място – Мариса Радославова Радева – 2а клас, кл. ръководител Валя Личева.
Трети клас
Първо  място – Калин Евгениев Бояджиев – 3г клас, кл. ръководител Вили Атанасова;
Четвърто място – Захари Емилов Маринов – 3д клас, кл. ръководител  Милена Вълова;
Четвърто място – Александра Христова Иванова – 3в клас, кл. ръководител Силвия Василева.
Четвърти клас
Първо място – Виктория Стоянова Спасова – 4б клас, кл. ръководител Станка Ненчева;
Второ място – Христина Василева Дикова – 4г клас, кл. ръководител Виолина Борисова;
Трето място – Ирен Калин Костова – 4г клас, кл. ръководител Виолина Борисова;
Четвърто място – Анна-Мария Теодорова Рашковска – 4в клас, кл.ръководител Емилия Недкова.
Класните ръководители на тези ученици споделят, че те са добри във всяко начинание. Според тях  децата имат бърза и точна мисъл и в учебните часове. Класните им  ръководители работят за тяхното  по-високо развитие на математическото поприще в часовете по СИП математика.
Станка Ненчева се гордее за пореден път с успеха на Виктория Спасова, ученичка от 4б клас. В началото на лятото тя се яви на Национален кръг от математическото състезание „Европейско кенгуру”. Беше един от представителите на нашия град във възрастова група 2 – 4 клас. Има грамота за отлично представяне.
Третокласници и четвъртокласници посещават школа по математика. Ръководител е Красимира Върбинска. Нейната школа събира талантливи представители от паралелките. Те заемат не за първи път призови места на математическото състезание, посветено на Деня на народните будители.
„Истинските учители превръщат себе си в мостове и приканват учениците си да минат по тях.”/ Никос Казандзакис /. Красимира Върбинска е един от тези мостове за  малките математици. Тя се старае да им помогне в преминаването на моста „Математика”. Насърчава питомците си и самите те да направят от себе си мостове. Интересни са часовете в школата  по математика както за третокласниците, така и за четвъртокласниците. Задачите, които решават в школата, предизвикват  сериозен размисъл. Идеите, до които стигат учениците,  ги карат да научават нови ”хитри” начини за решаване на задачите.
Наградените ученици споделят, че за тях математиката е “лесна и интересна”. Поздравяваме малките математици за успехите и им желаем те да се умножават във всяко следващо състезание!

matematika1
Back to top button