Малките творят с багри и сърце

Много са участията и наградите на малките художници от нашето училище. Те имат успехи по света и у нас. Училището ни е обединило таланта на немалко деца, които през тази учебна година успяха да се реализират в изобразителното изкуство. Децата от 1-4 клас редовно печелят конкурси и вече са получили признание за способностите си. Нека поздравим тези талантливи българчета, които обичат нашия роден град и празниците му. 
Мария Стефанова Младенова, ученичка от 3в с класен ръководител Емилия Недкова, е на първо място в конкурса „Защо обичам Плевен” във възрастовата група на децата от начален курс. Тази учебна година тя е лауреат на престижни награди – от международен фестивал в Полша, в Германия, златен медал от Япония. Най-много се гордее с постижението си в националния конкурс „Куклата в българската култура”. В международния конкурс „Календар на дъгата” тя се чувства радостна и с повишено самочувствие, че нейна рисунка го краси.
Сияна Генадиева Максимова, ученичка от 3б с класен ръководител Станка Ненчева, участва нееднократно в инициативите, сързани с изобразителното изкуство. Включи се във Великденски конкурс за украса на яйце, черпеше идеи от сайта „Крокотак” и ги обогати. В изложбата бе представено нейното оргинално великденско дръвче, което й донесе отново награда, връчена лично от градоначалника. Тази година тя получи и награда за най-интересна рисунка на литературен герой – първо място в чест на народните будители. Участва в благотворителната изложба за детска рисунка „Полицай в действие” – поощрителна награда. Нашата талантлива пчелица, която не пропусна и международния конкурс, посветен на пчеларството, получи за пореден път поощрителна награда. За нея приложното изкуство в рисуването е истинско удоволствие.
Нека поздравим даровитите ни четвъртокласнички, които съвсем наскоро получиха награди и грамоти за участие в националния конкурс „Рецептите на баба” – Иванина Станимирова, ученичка от 4в с класен ръководител Мая Декова. В нейния клас е и Йоанна Мирославова Иванова, която е с първа награда от националния конкурс „Златна праскова” в Сливен. Тя споделя, че когато рисува, светът за нея става по-добър и по-красив.
Артшкола „Колорит” посещава Ерика Лишковска от 4б с класен ръководител Евелина Ницова. Тя получи специална благодарствена грамота и писмо по случай 20 години от съществуване на школата под ръководството на г-жа Ананиева. Продължава да твори и казва, че за нея рисуването е страст и удоволствие. Увлича и своите съученички – Изабел Велковска и Йоана Мариянова, да участват в конкурса за най-стилна ученическа униформа, наред с каките и батковците от училището.
През учебната 2010/2011 година се представиха отлично и други ученици – Николай Йотов Козов от 2д с класен ръководител Милена Вълова; Цветан Костов Маринов от 3в с класен ръководител Станка Ненчева; Василена Дикова от 3г с класен ръководител Виолина Борисова; Светлозара Светлозарова, Илия Яворов Петров, Валерия Иванова, Никола Енчев – ученици от 3а с класен ръководител Маргарита Стефанова. Рисунките на тези деца са красиви и чувствени – в тях ние откриваме детските им мечти. Много са още даровитите деца в областта на художественото изкуство. Повечето са скромни и не участват в предложените конкурси, други пък не предпочитат показната изява. Господин Олег Маринов в часовете по изобразително изкуство амбицира четвъртокласниците и с техни творби се направиха миниизложби по случай 3 март, Великден, Деня на Земята.
Ние, учителите, знаем, че багрите на картините не се постигат лесно, затова ще се радваме и занапред на вашите победи.
Мили момичета и момчета, поздравяваме ви и ви желаем здраве и бъдещи творчески успехи!

Сияна 3б
Мария 3в
Василена 3г
Изабел 4б
Иванина 4в
Ерика 4б
Back to top button