Малчуганите-най-добри на Великденското математическо състезание

На 12 април 2014г. от 10:00 до 12:00 в СОУ „Иван Вазов“се проведе традиционното Великденско математическо състезание. Домакините посрещнаха всеки участник с подарък- шоколадово яйце.

Турнирът се провежда в цялата страна при един и същ регламент. Задачите са по-скоро лесни и въпреки,че турнирът е за деца от 1 до 12 клас, като че ли най-големите му фенове са по-малките ученици от 1 и 2 клас, чийто календар е по-рядък и не са преситени от състезания. Доста сложни се оказаха задачите за първокласниците, които четат сами съвсем от скоро. Провокиращи мисленето, интересни , забавни и ангажиращи условия ги накараха дълго да сричат и мислят. Доста обширните и предполагащи извършването на няколко последователни действия, за да бъде решена задачата, задания не се оказаха препятствие за голяма част от малките математици.

От начален етап се състезаваха 190 ученици и най-много наградени са сред първокласниците. Там борбата бе много оспорвана. Петима ученици от 1 д клас, двама от 1 г и един от 1 в клас завоюваха призовите места. Божена Валентинова Михайлова от 1 д клас е на I място, на второ място са: Габриел Мирославов Йорданов от 1 в клас, Иван Методиев Червенков от 1 г клас, Деяна Върбанова Върбанова от 1 д клас, Пламена Тодорова Тодорова от 1 г клас. Третото място си делят: Дарина Христова Илиева, Димитър Илианов Мирчев и Найден Дафинов Панков от 1 д клас.

Александър Калоянов Гергов с 51 точки и Мария Миленова Динкова с 50 точки също се представиха отлично, както и всички малки участници, защото не е лесно да прочетеш и решиш петнайсет дълги и мъчни задачи.
Не по-малко труд и старание вложиха и второкласниците. При тях се забелязва победител с максимален брой точки- 75. Дениз Тунай Потурлиева от 2 б клас е на първо място. На второ място е Христо Николаев Христов от 2 в клас. За третото място сред второкласниците се нареждат Ивон Ивайлова Борисова от 2 г клас, Елина Евгениева Ковачева от 2 а клас и Волен Любомиров Анов от 2 д клас.

Отлично представили се сред второкласниците са и Даниел Василев Великов, Кристиян Красимиров Атанасов, Мартин Калинов Мончев, Виктория Каренинна Ованнисян, Мартин Бориславов Михов, Кирил Вилиславов Танов, Ивайло Яворов Иванов и Владислав Боянов Петров, които са постигнали повече от 50 точки и са решили голяма част от трудните задачи.

При третокласниците първото място не е при наш ученик, но пък отлично представилите се не са никак малко, което е показател за успешна и упорита работа. Мартин Ивайлов Рачев от 3 б клас заема второ място, Ния Бориславова Копчева от 3 а клас и Светослав Пламенов Иванов от 3 б клас са на трето място. Повече от петдесет точки са постигнали малките математици Елеонора Пламенова Атанасова, Мартин Огнянов Иванов, Петър Петров Янкулов, Силвена Христова Йорданова, Петър Ивайлов Кунчев, Хрисимира Ганчева Драганова, Мартин Атанасов Димитров, Ивайло Георгиев Георгиев, Рая Руменова Стоянова, Десислава Светославова Стефанова, Стефани Кирилова Анкова, Преслав Стойчев Братухчев, Георги Бисеров Димитров.

При четвъртокласниците се забелязва засилен интерес и това ни кара да отправим поглед към края на учебната година, когато най-добрите математици отново ще се състезават. От резултатите се вижда, че подготовката върви с пълна сила и показател е максималният брой точки на Павел Тонев Енев, който заема първо място. Той е ученик от 4 б клас. Ниагара Калоянова Георгиева от 4 а клас и Пресиан Валентинов Михайлов от 4 д клас са на второ място, а Даниела Петрова Христонева от 4 б клас е на трето място. Всички тези успехи ни радват, но са и голяма отговорност, затова пожелаваме на всички малки математици успешно завършване на учебната година и много успехи в бъдеще!

 

 

Back to top button