Достоен старт за малките математици на „Вазов”

„Ако вие искате да участвате в големия живот, пълнете главата си с математика, докато това е възможно. После тя ще ви окаже помощ в цялата ваша работа“. Тези думи на Калинин вероятно не са познати на малките математици от нашето училище, но това съвсем не е пречка да ги изпълняват с пълна сила. Защото отново се представиха достойно на математическото състезание по случай 1 ноември в СОУ „Стоян Заимов”, което се проведе традиционно на 27.10.2012 година. Имената, които ще споменем, са вече познати и това е доказателство за упорита екипна работа на ученици, учители и родители.
Най-ентусиазирани  и заредени с желание за успех са второкласниците, защото  199 ученици от града взеха участие и там има най-много призови места.

Нашите участници  Хрисимира Драганова и Палменна Пламенова, си поделят призовото първо място. Веднага след тях , само с три точки разлика, е Светослав Иванов, а трета е Ния Копчева.
Отлично представяне и за третокласниците, въпреки че там явилите се са значително по-малко – 108 ученици. Павел  Енев и  Мариса Радева си поделят второто място, а Ниагара Георгиева е трета.
Много по-уверени и с опит са четвъртокласниците. При тях отново Захари Маринов е първи, следван от Дамян Атанасов. Третото място си делят Дамян Минков и Преслав Михайлов.
Това е достоен старт на тази учебна година. Да пожелаем на всички участници нови успехи и да продължават да търсят и намират красотата на математиката, за да могат, решавайки задачи, истински да се забавляват.

 

matematici2 matematici3
Back to top button