Чар + дарба + труд = победа

В началото на месец октомври в Анталия се проведе престижният ХІ международен детски фестивал за култура, мода и изкуство. В него участваха 53 деца от цял свят и сред тях бе ученикът от 4а клас Владимир Захариев. Това лято той стана малък модел на Модна агенция „Интерсаунд“. Неговата сестричка пък е победител в конкурса „Малка мис и малък мистър България“.

Така брат и сестра се озоваха на Международния детски конкурс за красота и таланти “Mini Miss & Mister World FASHION 2011” в рамките на Международния форум за модели, таланти и дизайнери „WORLD ART & FASHION 2011 год.”
Владимир е едно от шестте български деца. С таланта си да пее от сърце той представи България с две песни – народната „Девойко, мари хубава” и естрадната „За теб, Българийо”. Стана любимец на публиката с чаровната си усмивка, звучния си глас и енциклопедичните си знания. Родителите на Владимир, цялата българска група го аплодирали, а журито било изненадано, че в България има такъв самороден талант. Той участвал с няколко представяния и при всяко свое излизане впечатлявал със сценичното си поведение. В залата се чували възгласи ”България! Български юнак!”. Самият той казва, че е научил един специален урок – да защитава честта на България, където и да бъде и както може. Споделя, че всички деца и възрастни от групата са се подкрепяли и това може би е впечатлило многобройното жури и затова са дали толкова високи оценки. Даже са научили малко от българската песен и си я тананикали. А неговата награда е една от най-високите. Получи Гран-при Mini Mister World Fashion 2011. Получи и лента с камъни Сваровски, диплом, 300 долара парична награда за участие в Москва и други организирани конкурси на международно ниво.
Как се представи десетгодишният четвъртокласник? Отлично.
Триумфалното представяне на сцената за Владко минало през няколко етапа.
Облечен бил в народна носия от Плевенско и направил кратко представяне на себе си, родния град и България, на националния костюм. Говорими езици били английският и руският. Той дефилирал в спортен костюм, с облекло от 60-те години на миналия век, както и с официален тоалет. Именно заради изиграните етюди журито го определило като най-артистичния участник и с добро сценично поведение. Водещата му присъдила награда за най-усмихнатото дете на конкурса.
Вечерта на талантите била неговата стихия. В залата звучали две прекрасни български песни. На финала се представил в невероятно красив фрак. Той се явявал за първи път на конкурс и може да е бил малко притеснен. Защо Влади успя на фестивала? Трудът и талантът му бяха ръка за ръка, за да преборят притеснението.
Учителите, съучениците му и родителите споделят, че четвъртокласникът е изключително скромен, добър приятел на всичките си съученици и много интелигентен. Книгите другаруват с него още преди да постъпи в първи клас. Има дарбата да измисля стихове. Много е забавен и с добро сърце. Талантлив е. Като малък е пял в „Нашенчета”.
Участниците във фестивала били поздравени от известни руски звезди като Митя Фомин и Ирина Ортман. Ученикът разказа и за интересна случка в самолета към България. В него се срещнал с Дони. Било нещо като изненадваща награда – от руските звезди попаднал на българска звезда.
Влади е впечатлен от урока по родолюбие, който завърши засега на аерогарата в София. Спечелилите малки българчета триумфирали с родния трикольор, с песен за България и с всички корони, ленти и Купи. Чакали ги журналисти и близки. Всички се радвали на успехите на малчуганите.
Нека благодарим на Владимир и да му честитим нагарадата! Той защити със сърце своето училище, родния град и България!

antalia2antalia3antalia4antalia5antalia6
Back to top button