Знайковците си знаят работата

Петима са финалистите ни във втория кръг на състезанието по информационни технологии „Знайко”

В надпреварата участваха близо 500 ученици от цялата страна от първи до четвърти клас. Нашите представители са класирани в група А – най-силната, което им дава право на участие в трети кръг без такса. Победителите са Мирела Симеонова от 3д, Илия Петров, Никола Енчев, Ния Попова и Цветан Кръстев – и четиримата от 4а клас.

Конкурсните им работи са проекти по зададени теми, в които те трябваше да покажат знания по различни предмети, творчество, оригиналност и разбира се, умения в информационните технологии. Всеки от участниците заложи на различни подходи. Мирела участва с презентация на тема „Зима” със собствени снимки и текст. Илия предложи „Коледно пътешествие”, като сам бе разказвач с различни шапки, които се сменяха в зависимост от държавата, която посещаваше виртуално. Никола разказа за Никулден и оригинално съчета рисуване и текст. Ния измисли вълшебна „Зимна приказка” и впечатли със сполучливия подбор на цветове и образи. Цветан надникна в работилницата на Дядо Коледа и показа много добра техника и творчество. Тези ученици ще получат грамоти и награди, които ще бъдат изпратени в училището ни от организаторите – Майкрософт България и Сдружение „Образование и технологии”.
Следващата битка за класираните е на 17 март, когато ще се проведе третият кръг. Надяваме се той отново да е в нашето училище, както през миналата година. Пожелаваме успех на нашите първенци!
В@з Буки Веди

Back to top button