Знаем ли – ще проверим в „Знайко”

Успешно преминахме първия кръг в състезанието по информационни технологии „Знайко”,

организирано от сдружение „Образование и технологии” – Бургас с подкрепата на Майкрософт – България в рамките на програмата „Партньори в познанието”. Участваха четирима ученици от нашето училище – третокласници. Те се конкурираха с близо 200 деца, свои връстници, от различни кътчета на България. Консултант на изпратените работи е Наталия Иванчовска, учител по НКГ. Всички ученици работиха по темата „Виделина” и в своите проекти приложиха знанията си от часовете за решаване на поставени тематични задачи.
Павлин Димитров е класиран сред първите 15 от група А. Той участва със съчинение за Анастасия Димитрова и отиде директно за трети кръг на състезанието. Същият е освободен от такса правоучастие в регионалния кръг. Цветан Кръстев продължава във втори кръг. Той работи по темата „Коледни вълшебства”- използва свои снимки от коледното тържество, където участва като коледар и танцьор, от сурвакарите първокласници, от коледната благотворителност. Същият е класиран за втори кръг и е сред 15-те състезатели в група Б. Двете момчета от 3а клас реализираха поставените задачи чрез MS Office Word.
Националният кръг на престижното състезание се провежда в един от градовете, където класираните са най-много. Право на участие в него имат само учениците, заели първите 30 места за всяка възрастова група от регионалния кръг. Силно се надяваме, че ще се представим добре, а защо не и толкова добре, че да ни изберат и за домакини на последния кръг.
За всички, които се интересуват от информационните технологии, а са пропуснали да участват този път – на адрес www.dgklaz.net могат да видят регламента, съобщения относно отделните кръгове, както и резултати от етапното класиране. Там може да прочетете и за нашите победители.

Back to top button