Заминаваме за Холандия

Учениците, които ще изпратим в Холандия по проекта „Пътуване между културите”, са избрани. Конкуренцията беше голяма и най-заслужилите четирима ще заминат през май. Непосредствено след избирането им се поинтересувах дали е било трудно класирането и какви са очакванията им.

Александра Гергушка 9л
Работя по проекта от миналата година, като през това време изготвих и предадох много презентации и доклади. След това се явих на интервю, което се проведе на английски език. Класирането се осъществи, като се сумира общият брой точки от докладите и интервюто. На всеки участник беше даден равен шанс. Аз не бих определила класирането като трудно. Стига да повярваш в себе си и възможностите си, можеш да постигнеш всичко. Проектът дава възможност да изявиш себе си и способностите си. Отиваш в друга страна с ясното съзнание, че това е резултат от труда ти. За мен това ще бъде първо пътуване извън България и затова съм много развълнувана. Очаквам да се срешна с нови хора, нова култура, изцяло нов начин на живот.

Гергана Минчева 11и
Имаше различни етапи и задачи, но се радвам, че успях да се класирам. Очаквам да срещна много хора на моята възраст и да се запозная с техните интереси и начин на живот. Също така искам да науча повече за културата на останалите страни, участващи в проекта.

Нора Ал Хажари 10з
Класирането беше трудно и имаше доста голяма конкуренция. Задачите, свързани с визитата в Холандия, започнаха още октомври месец, като всяка наша активност в проекта ни носеше точки. До събеседване на английски език бяха допуснати първите десет в класацията. С много труд и желание се постигат успехи! Очаквам да опозная холандската култура, да разбера повече за начина на живот на хората там. Надявам се да посетим известни забележителности и да разберем повече факти за тях. Ще се запозная с много и различни ученици и ще живея в холандско семейство, това е доста вълнуващо. Очаквам това пътуване с нетърпение и не се съмнявам, че ще прекараме страхотно!

Александра Стоянова 10з
Няма нищо трудно, щом правиш нещо с желание, а това се оценяваше най-много – мотивацията и хъсът. Беше по-трудно за ръководителите – конкуренцията беше голяма, а местата – малко. Очакванията са ми да видя една освободена от предразсъдъци страна, където повечето забранени при нас неща са ежедневие, да се запозная с либерални личности, да видя нещо впечатляващо. Очаквам топло посрещане и много усмивки .
Вилия Георгиева 9л

holand2

holand3

holand4

holand5

Back to top button