В@з музикоВЕДИ

Вярно ли е, че отскоро в училище имаме музикална група, кои са участниците и какво да очакваме от тях, питате вие. А ние отговаряме.
Наскоро имах удоволствието да присъствам на една от репетициите на новосформираната музикална група в нашето училище. Всички бяха заредени с настроение и ентусиазъм, което бързо ме накара да се почувствам уютно в тяхната, иначе за мен съвсем непозната сфера.

Групата е създадена по идея на г-н Митев и е не само хорова, но и солистична. Изпълненията им са от различни жанрове на вокалното изкуство – от класическото пеене до школуваното поп и джаз. Стремят се не само към надграждане на музикалната си подготовка, но и към оформянето на един добър естетически вкус и отношение към красивото изобщо занапред в живота. Да ви запозная с момичетата в екипа: Моника Донова, Цветослава Грънчарова и Симона Клашнева от 9л; Силвия Тачева от 9и; Анита Кундева от 8з; Симона Николаева – 10л. За своята съвместна работа те споделят, че се разбират и се чувстват на мястото си. Дано скоро да ги видим и чуем! Че да ги преценим! 
Госпожа Елена Конова, ръководител на групата, ми разказа, че е изненадана от сериозното отношение и от бързината, с която учениците й се развиват и обучават. Според нейните думи, в екипа й участват само музикално интелигентни и трудолюбиви деца, с които тя се старае да работи на професионално ниво, но така, че да им доставя удоволствие и да се забавляват заедно. ‘’Много колеги биха ми завидели за учениците” – казва не без гордост и задоволство тя.
Позволих си да ги разпитам и за така обсъжданата в момента песен, която е свързана тематично с името и девиза на училище „Иван Вазов”. Те ми разказаха, че идеята е да се запее от всички ученици, а момичетата от музикалната група да участват в клипа й. Ехааа!
А пък за вестника ни те казаха, че са приятно изненадани от него и го определят като приближаващ се към професионалните среди.

Силви Лалова, 10л

Back to top button