Ура! Имаме Младежки градски парламент

Вероятно малцина от вас са чували за Младежкия градски парламент. Учредява се за трети път и силно се надяваме този да е последен и успешен път. Началото на МГП бе сложено през февруари месец тази година. Когато се събрахме, имаше доста объркани хора, но те не свалиха усмивката си и показваха непрекъснато емоцията на „нещо ново”. 
Парламентът обединява ученици от 13 училища в Плевен и разбира се, има и участници от нашето училище. Те са Кремена Мишел и Яница Маджарова от 11б и Виляна Каролева – 10а клас. Създадоха се 5 комисии – комисия по образование, по екология, комисия „Култура и свободно време”, комисия „Спорт” и „Връзки с обществеността”. Всяка от тях отговаря за отделна област в нашето общество и събира идеи за справяне с проблемите в нея.
Предполагам се досещате какво цели комисията по образование – да направи нашите ученически години по-лесни и по-приятни. Приятелите ни от комисията по екология пък правят всичко възможно да направят града ни чист. Да стискаме палци всичко да е успешно!
Комисията по култура и свободно време вече има няколко идеи, една от които е фестивал, за който ще спомена по-късно. Комисията има идеи за създаване на електронен сборник с творби на ученици, изложби с картини на ученици, както и честване на важни български празници.
Сега за учениците, обичащи спорта. Комисията по спорт иска изграждане на повече спортни площадки. Хайде, дано да има още футболни игрища!
Комисия „Връзки с обществеността” се занимава с това, да информира телевизии, вестници и други източници на информация за събития, състояли се благодарение на Младежкия градски парламент. Всяка комисия има координатор и заместник-координатор. Те участват в Координационния съвет, който играе много важна роля при срещи с хора от областната управа. Координационият съвет взима едни от най-важните решения за Младежкия градски парламент. На срещата за учредяването си пролича как хората от комисиите много бързо си допаднаха, как идеите хвърчаха една след друга.
МГП се занимава с това, да предизвика интереса и креативността на младото поколение в прогресивно развиващия ни се град. Какво имам предвид? Всеки има талант, но невинаги го показва. Нашата цел е да првокираме днешното поколение, защото ние сме бъдещето и това, което постигнем сега, ще бъде в наш плюс и за в бъдеще. Така че сега ни е времето да се развиваме и да раздаваме таланта си, за да ни забележат.
Вече текат няколко инициативи. Комисията по спорт организира турнир по боулинг, който се проведе на 14 април в Galaxy Bowling Club. Второто събитие, което предстои, е Street Art Festival, който ще се проведе на 24 май. Организиран е от Комисията по култура и свободно време и комисията по екология. В него са включени рисуване на графити /с условието всеки участник да си носи спрей/, рисуване с тебешири по асфалт, бодиарт, скейтъри, джънпъри. Фестивалът ще приключи с концерт. Ще се надяваме много хора да дойдат и които имат желание и хъс, да участват. Нека покажем и на другите таланта си, Вазовци!
Е, това е от нас. Засега! Ако имате въпроси, с удоволствие Яница, Кремена и Виляна ще ви отговорят. Потърсете ги – знаете къде да ги намерите!

Виляна Каролева 10а

 

 

Back to top button