Талант, интелигентност, красота

На това разчиташе Владимир в престижен международен конкурс в Анталия. И спечели! 

Четвъртокласникът Владимир Захариев от 4а донесе Гран при от ХІ международен детски фестивал, посветен на културата, модата и изкуството. Той се състоя в Анталия, Турция в началото на месец октомври. В рамките на фестивала се проведе и международен конкурс Little Miss & Mister Continent от 4-14 години и там Влади също  участва. 

Конкурентите му бяха от повече от 20 държави – Украйна, Италия, Франция, Германия, Белгия, Турция, Русия… Владимир има дарбата да пее, да пише стихове, обожава книгите. Той представи България с две песни – народната „Девойко, мари хубава” и естрадната песен „За теб, Българийо”. За първата песен бе подготвена автентична национална носия от Плевенско, а за втората – специално ушит костюм. Родителите на Владимир са подготвили клип за България, на чийто фон звуча песента: ”Аз знам, Българийо, аз знам, че друга няма като теб!”
Журито на фестивала бе от 12 държави, състоящо се от дизайнери, бизнесмени и собственици на модни къщи, певци, танцьори, артисти. Според регламента на конкурса журито оценява талант, интелект, подходящо облекло и красота. Четвъртокласникът успешно се справя с английския език и за него не бе трудност да разкаже интересни неща за училището ни, за родния град и България, което е включено в регламента по време на специално интервю с него. Той сподели преди тръгване, че очаква това участие да му донесе невероятно преживяване, защото ще общува на специална сцена с връстници от цял свят. Иска да  разбере още как те учат, на какво обичат да играят, какво обичат да си хапват, какви са техните мечти. Конкурсът се излъчваше от няколко европейски  и руски телевизии.
Съучениците на Владимир казват, че е най-слънчевото, усмихнато и забавно момче, че е добър приятел  и има „славеев глас”. Всички  те, както и учителите, които го познават и учат,  му пожелават още много награди!

В@з Буки Веди

Back to top button