Станете като тях

Илко е ученик в 4б клас. Обича да ходи на училище, защото му е интересно, защото е полезно и забавно, а през ваканциите – скучно.

Захари, Лъчезара, Виктория

Няма любим предмет. Справя се обичайно сам, но приема помощ и от родителите си. Обича спорта – шах, тенис, понякога ходи на плуване, а през зимата кара ски. Участва във фондацията на Бербатов „Деца таланти” и едно от петстотинте деца там. Отличник по математика, печелил е много награди, за което се подготвя в Школа по математика и Школа по информационни технологии. Отскоро се увлича и по литературата – когато трябва да подготви за домашно приказка по аналогия на „Житената питка”, набързо измисля „Приключенията на пицата”, и то в мерена реч(прочетете в „Творчески приключения”). Ако си мислите вече, че не е възможно едно дете да се занимава с толкова много неща и да се справя така добре, то е, защото не познавате Илко, за когото смисълът е в разнообразието. Мечтае да стане лекар, защото иска да прави добро, а тази професия позволява това. Пожелаваме му го!

Виктория Спасова е от 3б клас. Засега математиката е любимият й предмет, но по-нататък не знае. Печелила е много награди, включително и първи места в математически състезания. Обича и музиката. Владее спортните танци и за нея те са най-доброто й развлечение, а английския език учи старателно, защото смята, че ще е нужен навсякъде. В свободното от училище време чете книги, играе с приятели и излиза на разходки. Смята, че всичките тези занимания не само не пречат на успеха в училище, а дори помагат. Тя си знае как. В училище също се чувства добре, но щеше да е още по-добре, казва тя, ако имаше по-малко домашни. Харесва много своето училище и няма търпение да стане готов басейнът.

Ако бяхте поговорили със Захари от 2д, щеше да ви направи впечатление, че мисли досущ като нас. Ако само го слушахте, без да виждате, че пред вас е едно малко момче, щяхте да си помислите, че е осмокласник поне. Няма да е новост, ако кажем, че се справя с лекота в училище, защото за него сме споменавали и досега – за успехите му в математически състезания, за призовите му места. Справя се сам в подготовката си за училище. През свободното си време свири на пиано, чете книги и прави опити по физика(?!). Любимият му предмет е математиката и особено заниманията в СИП, защото обича трудните задачи. Обича да е в училище, но не му харесва шумът в междучасията. И знаете ли какво каза – че много му се иска децата да бяха малко по-възпитани. Мечтае си да стане фермер, да бъде сред природата и да наблюдава как всичко се променя и развива.

Александра Мицарева 8л
Лъчезара Танева 8л

Back to top button