След като излязох от ,,Стая 304”

На 24 февруари аз и моите съученици гледахме мюзикъла „Стая 304” на сцената на Драматичен театър „Иван Радоев” в Плевен. С интерес очаквах представлението, защото вече знаех, че това е първият мюзикъл в историята на плевенския театър. За мен изненадата беше голяма, след като в постановката видях ученици, неуважаващи никого. Също така, не разбрах и тяхното грубо поведение към учителите. 
Реших да науча повече за автора на романа „Нагоре по стълбата, която води надолу”. По тази литературна творба драматургът Петър Ковачев е написал сценария за мюзикъл – „Стая 304”. Разбрах, че авторката се казва Бел Кауфман. Тя издава романа през 1965 година. В романа разказва за младата учителка Силвия Барет, която започва работа в едно училище в Ню Йорк. Учителката се опитва да накара своите ученици да разберат английската литература, но бързо се отчайва от бюрократичната система и липсата на интерес у учениците, и решава да напусне. А как е днес?
В момента Бел Кауфман е на 99 години и е най-възрастният работещ професор в света. Нейният девиз е :”I am too busy to get old.”. Работи в „Hunter college” в Ню Йорк.
Мисля, че с удоволствие бих прочела книгата. Направете го и вие!

Велислава Минкова 6б

Back to top button