Символите на Египет

Египет! За какво се сещате, когато чуете тази дума? Отговорът на този въпрос трябваше да даде проектът ,,Символите на Египет”, който госпожа Илка Славова възложи на VII б клас. Проектите бяха изработени със старание, изпипани до най–малката подробност. Макетите на пирамиди изработиха Естела и Симона, портата на Ищар – Наталия, колективна бе работата на Елица и Вивиана – бюст на Нефертити, а макет на Висящите градини на Семирамида изработи Яна.

Ема, Мадлен, Миглена и Люблена изработиха постери. Чрез тези проекти ще се докоснете до една уникална епоха.
Велислава Минкова 7б клас

Идеята за моя проект – „Висящите градини на Семирамида” беше много спонтанна, но въпреки всичко в нея е скрит много смисъл. В тях са растяли едни от първите растения, които са се напоявали със специални системи, за които са полагани ежедневни грижи. Това показва, че дори и в древността хората са се грижели за природата и са полагали усилия за нейното развитие. Целта на този проект е да се напомни, че растенията са „белите дробове” на нашата планета. Трябва да допринасяме за развитието на природата, трябва да се грижим за нея!
Яна Евтимова 7б клас

Ние, учениците от 7г с класен ръководител г-жа Илка Славова, изработихме много проекти за часа по история и цивилизация. Някои от тях бяха под формата на постери, други бяха презентации, а трети – макети. В изложбата участваха само някои от тях. Бяха включени проектите на: Лора Любенова – „Религиите в света“; Деница Димитрова, Ивана Петрова, Кристиян Иванов – „Олимпийските игри“; Габриела Илиева – „Месопотамия“, Стефан Стефанов – „Перикъл“, Звезделин Николов – „Битката при Термопилите“.
Участва и моят макет на тема „Древният Египет“. За основата му е използван лист стиропор (фибран). Пирамидата е изградена от стиропорени блокчета по образец на истинските пирамиди. От този материал също така е направена основата на сфинкса и саркофага. Глина е използвана за горната част на сфинкса и за мумията, която е увита в бинт и намазана с лепило. Гробницата е изрисувана с обикновени темперни и акварелни бои и е наръсена със златист спрей. Външната страна на пирамидата е боядисана с блажна боя и е покрита с пясък. Върху платформата също е посипан пясък, за да придобие по-реалистичен вид.
Калояна Бешева 7г

Egipet2
Back to top button