Събуди се и се разтърси

Това име е избрала фондация “Изкуството да живееш” за йога турнето си. В Плевен то се проведе на 20 март във физкултурния салон на училище „Иван Вазов”. Пред повече от 100 човека от различни възрасти Свами Джотирмая показа изкуството да се диша. За непосветените, той е последовател на голямото име в йога учението Шри Шри Рави Шанкар.

Свами Джотирмая предаде от своята мъдрост, демонстрирайки с прости физически упражнения. Заниманията бяха съпроводени с приятна, релаксираща музика. Накрая прочутият йога усмихнато отговаряше на въпроси от всякакъв характер.

 

Лични впечатления:
За какво си мислите, когато чуете йога семинар? Може би ви звучи скучно, но в действителност не е така. Отивам на семинара леко скептична заради отнетия ми почивен ден, но влизайки във физкултурния салон, оставам изненадана. Там вече са се събрали няколко човека. Застлали са хавлии на пода и се разхождат по чорапи из салона! Добродушно се усмихват насреща, създавайки приятна атмосфера, та и аз бързо се събувам и сядам на хавлията. Идват все повече хора. За последните дори няма място и остават прави. Учителят влиза, висок и строен, облечен в бяло и привлича вниманието на всички. Упражненията са интересни и често изискваха работа в екип. В едно от тях трябва да клекнем на 20% и да седим така, после на 50%, след това на 80… И точно когато вече не издържаме от болка учителят, казва да клекнем на 100% и това упражнение показва образно, че трябва винаги да даваме 100% от себе си. В друго лягаме всички на пода и аз по някаква случайност се падам в центъра. Отварям очи и поглеждам нагоре… Мисля си за часа по физическо, когато в салона има значително по-малко хора, които пък вдигат доста по-голям шум! След семинара говоря с организаторите, които се оказаха доста отзивчиви хора и ми помогнаха да създам тази статия!

Весела Маринишева 8л
СИП по журналистика

Back to top button