По стъпките на Апостола

За поредна година вазовци участваха в националния поход „По стъпките на Васил Левски”. От 14 до 19 юли дългия път в Централния Балкан извървяха  Цветослава Маринова от 12м клас, Диана, Ивана и Радинка от 8л, както и десетокласничките  Кристияна, Йоана и Ралица.

Те се извисиха на най-високата точка – връх Ботев (2376м), натоварени с раници на гръб. Движиха се по „Тарзановата пътека” по пътя за хижа Рай, докоснаха се до духа на природата в Стара планина и усетиха водните струи на Райското пръскало. Патриотичното мероприятие, съчетано с туризъм, тази година се проведе с подкрепата на Народното събрание, по идеята и патронажа на неговия председател Цецка Цачева.
Всички участници се явиха на пробен поход, посетиха Панорамата „Плевенска епопея”, участваха в пресконференция, свързана с предстоящия поход и бяха рамо до рамо с ученици от Математическата гимназия и ДФСГ „Интелект”.
Град Карлово тържествено посрещна всички ентусиасти, участващи в похода. На 17 юли всички участваха в тематичната вечер под наслов „Васил Левски – най-ясната българска загадка“.
Учениците посетиха музеите, посветени на Васил Левски, в Карлово и село Войнягово, където получиха сертификати и значки за участие в националния поход. В похода се включиха и бивши ученици на СОУ”Иван Вазов”, в момента студенти.

Лиана Христова 10а

Back to top button