Първи отзад напред

Беше вечерта на 10 февруари – една обикновена тренировка по волейбол. Научихме, че след четири дни започва състезанието – ужас! Чакахме го с нетърпение, но толкова скоро…
Следобедът на 14 февруари – Денят на влюбените, бе първата ни среща с МГ „Гео Милев”. Вълнувахме се силно и имахме голямо желание за игра. Никой не доминираше, бяхме равностойни противници. Доза късмет и малко съсредоточеност не ни достигнаха за победата.
Следващата среща отново бе неуспешна за нас. Дори промяната на поздрава от „Вазов” на „Еволюция” не ни донесе така желаната победа. Но това не ни сломи. За кратко време успяхме да сътворим един добър отбор. Заредени и усмихнати, започнахме последната среща, която превърнахме в най-отдадения и най-забавния волейбол. Борехме се, борехме се здраво за всяка точка и бяхме щастливи, когато успявахме. Не ни достигна може би концентрация този път, за да се наредим в челната тройка. Не знам. Да, нито веднъж не успяхме да вкусим от сладката победа. Играхме всеотдайно, с желание и усмивка, бяхме сплотени, имахме воля за победа, но… Искаме да знаете, че ние много се борихме за името на училището, но не успяхме.
Това бе една изключително забавна, интересна и необичайна седмица, която запомнихме. Не искахме да идва краят й. Синините по ръцете и болките в коленете дълго ни напомняха за това невероятно преживяване, в което всеки от нас би се впуснал отново.
Цветелина Божанова 11з

Back to top button