Образователна разходка до Панорамата

Всичко започна много просто. Калина Иванова от нашия клас – 5в, реши да участва в националния конкурс в чест на Освобождението. Тя получи подкрепа от учителката ни по изобразително изкуство Росица Симова. Заедно изпратиха рисунката. Творбата изобразяваше героя от „Под игото” Иван Боримечката.


Бързо след това до нас достигна новината, че рисунката е избрана сред хиляди други да участва в изложба с останалите победители в конкурса. Мястото на изложбата беше Панорамата „Плевенска епопея 1877” . Всички се зарадвахме, въпреки че донякъде го предвидихме, все пак знаехме възможностите на художника. Самата Калина още сега се изявява като много интелигентен и творчески настроен човек. Тя има изяви и в други конкурси, в които е била на първите места. Има отлични оценки в училище. Въпреки че е за първа година в училището, вече е спечелила симпатиите на учители и съученици. Класът се е изявявял в научните и спортните среди, но този път успяхме да докажем, че сред нас има и истински творци и артисти.
След като класната ни г-жа Елена Конова разбра за това постижение на съученичката ни, реши целият клас да посети изложбата. Въпреки творческата ни разсеяност ние се организирахме за кратко и решихме, че ще посетим изложбата заедно с 6г клас и тяхната класна Биляна Ангелова
Разгледаме Панорамата бързо. Повече ни интересуваше изложбата. Въпреки това изслушахме екскурзовода и запомнихме повечето от чутото. Разгледахме всички експонати. Тогава дойде ред на важната част. Влязохме в залата с рисунките, разгледахме ги всичките, но още щом видяхме тази на Калина, решихме, че тя е великолепна и най-добрата сред останалите.
Всички харесахме приключението. Много сме благодарни на г-жа Конова и г-жа Ангелова за предоставената възможност и за тази образователна разходка.

Жанин Ал-шаргаби 5в

Back to top button