Нашите спортни надежди

Баскетболният отбор на училището ни – от години на първите три места в града.

Спортистите са разделени в две възрастови групи – 8-10 и 11-12 клас. Отделно от това, се делят на момичета и момчета. Момичетата в двете възрастови група нямат конкуренция в общинско, областно и зонално първенство. Треньор на отбора е Поля Маринова, преподавател по физкултура в училището. В разговор с нея научаваме подробности за отбора, който много харесваме, а и за нейната спортна кариера.

– Разкажете ни за постиженията на отборите и за очакванията Ви!
От момичетата в първата възрастова група най-добрите са Никол и Наталия от 10з клас. Никол стана голмайстор на състезанията и получи грамоти. Момичетата станаха първи на общинско, областно и зонално първенство.

В отбора на момчетата са Антонио -10м , Христо – 9а, Лъчезар – 9и, Георги – 10з , Георги – 10а, Воил и Константин – 8и клас. Миналата година станаха трети на състезанието. Добрите попълнения тази година са Воил и Константин. Ще разчитам на тях за добро класиране на състезанията. Скоро проведохме контролна среща с ГПЧЕ, в която показахме отборна игра и добри умения, но има още какво да учат.

В отбора на момичетата във втората възрастова група са Моника и Лили от 12а клас, Ивелина – 11и, Аника – 11з, Мирослава -12м и Йоана от 12и, която е най-добрата, тренира от много време и дава всичко от себе си на състезанията. Отборът е без конкуренция.

В отбора на момчетата във втората възрастова група са Иван – 12а, Веселин – 12и, Майкъл – 12з, Симеон – 12а и Цецо от 12 а, който е най-добрият играч и голмайстор на отбора. Очаквам от тях златен медал. Нека завършат годината със спортен успех!

– Какви са вашите методи на работа?
Тренираме един път в седмицата и с момичетата, и с момчетата в секция по баскетбол. Правим контролни срещи между малки и големи, за да могат да се обиграят, и контролни срещи с други училища. Разясняват се технически действия в игра, както и използването на комбинации. Продължителността на тренировките е 1,30 минути. Тренировките един път в седмицата не са достатъчни. Хубаво е да са два, за да може да има и физически тренировки

– Разкажете ни нещо за себе си! Къде сте завършили училище и тренирахте ли нещо?
Завършила съм Спортното училище в гр. Плевен с баскетбол. Випускът ни беше последният, в който тренираха и жени.

– Каква ученичка бяхте?
Бях отлична ученичка. Завърщих с 5.80 и получих награда за успех.

Благодарим Ви ,че отговорихте на нашите въпроси за училищния вестник!
На всички наши съученици и приятели от отбора пожелаваме да ни радват с много победи!

Велислава Кучева – 8л
Симона Николаева – 8л

Back to top button