Наши момичета с призови места в конкурса „Хубава си, моя горо!“

Във връзка със Седмицата на гората Държавно горско стопанство- Плевен, със съдействието на Регионалния инспекторат по образованието- Плевен, организира конкурс за детска рисунка. Инициативата се провежда под егидата на областния управител на Плевенска област Илиян Йончев. Предизвикателството е отправено към ученици от I до VIII клас, а темата е „Хубава си, моя горо!“.
Разбира се, ние, от СОУ „Иван Вазов“, не пропуснахме да се включим в творческата надпревара. Изискването на конкурса обаче беше от всяко училище да бъдат изпратени трите най-добри рисунки. Вазовци неведнъж са доказвали колко са ловки с четките и боичките, затова задачата да се отбере такава малка бройка от произведения беше наистина нелека. С нея се заеха учителите по изобразително изкуство в нашето училище: Росица Симова, Клаудия Черакчиева и Олег Маринов.
След внимателно обмисляне всеки от преподавателите определи по една рисунка на свой ученик. Трите творби бяха изпратени в Областна администрация- Плевен, където претърпяха повторна оценка. Всичките творби от плевенски училища, които участват в конкурса, надхвърлят сто. Част от тях – по-добрите, бяха експонирани в сградата на Държавното горско стопанство- Плевен.

На 08.04.2014г. дългоочакваните резултати от конкурса станаха известни. На официална церемония, чийто домакин беше ОУ „Лазар Станев“, победителите бяха наградени. Присъдените отличия бяха общо пет- 1 първо, по две втори и две трети места във възрастови групи от 1 до 4 и от 5 до 8 клас. Специални гости на церемонията бяха областният управител Илиян Йончев и директорът на Държавно горско стопанство- Плевен Иван Мариновски, които лично връчваха наградите на първенците в конкурса.
Както вече казах, вазовци много пъти са доказвали колко сръчни художници са, затова не е никаква изненада, че и този път си спечелихме призови места. Във възрастовата група на по-малките състезатели- 1-4 клас, престижното второ място ни донесе Хрисимира Данчева Драганова, следвана от Христина Цветомирова Съйкова с не по-малко достойната трета позиция.
Името на малката Хрисмира вероятно ви звучи познато. Сладураната от 3 б клас вече има няколко награди от конкурси и турнири зад гърба си и сега отново защити достойно името на училището. Третокласничката е възпитаничка на г-н Олег Маринов, който се изказа изключително ласкаво за нея. Преподавателят отбеляза, че малката художничка има вродена дарба и усет.
Другото отличие ни донесе Христина Съйкова, която е от 5 е клас. Даровитата художничка си спечели завидната трета позиция с невероятен колаж на есенен пейзаж. Петокласничката е заложила на бои и природни материали и творбата й е наистина сполучлива. Христина е възпитаничка н а г-жа Симова, която не пропусна да изрази гордостта си. Разбира се, освен от талант, художникът се нуждае и от способен учител, който да му помага да се развива. Ето защо не бива да забравяме да благодарим и на г-жа Симова за нейния принос.
От Държавното горско стопанство- Плевен решиха да поощрят малките художници и подариха по три фиданки на всички учебни заведения, чиито възпитаници се включиха в конкурса.
Постиженията на двете момичета заслужават поздравления. Пожелаваме на нашите способни художнички да продължават да ни носят още поводи за радост и гордост!

Силвия Тачева – 10и клас

Hrisimira 3b-1
Хрисимира-3б
Hristina 5e
Христина 5е
Hristina 5e-1
Христина 5е

Back to top button