Какъв час?!

Аз и моите съученици от 9 клас на 6 ноември имахме среща със сексолога д-р Красимир Романов. Той общуваше с нас така, сякаш е на нашата възраст, и ни помогна да се отпуснем и да говорим спокойно за всичко, свързано със секса. Лекторът ни предразполагаше да дискутираме с него по въпросите, на които не намираме отговор, без да се притесняваме, че няма да бъдем разбрани. Всичко, което говореше, беше интересно и би ни било много полезно в бъдеще. 

Една от темите, които обсъждахме, беше как да слагаме презерватив и какви са ползите от него. На тази тема реакциите, особено на момчетата, бяха много детски, а момичетата го възприехме като нещо съвсем нормално и естествено. През цялото време сексологът ни разказваше увлекателни и интересни истории от своята работа, изпълнена с много интересни случаи. 

Получихме брошури с полезна информация, а най-напористите дори отмъкнаха по някой презерватив. Не ни се искаше да тръгваме, защото тези 40 минути минаха много бързо, а имаше още какво да научим. Надяваме се да има още такива срещи с професионалисти с много опит и интересни преживявания в своята работа.

Ивана Митова 9л

Back to top button