Хубава работа, ама нашенска

На 30 ноември учениците от горен курс посетиха спектакъла „Хубава работа, ама нашенска“, постановка на плевенския Драматично-куклен театър „Иван Радоев”.

Режисьорът на постановката е Димо Дешев, помощник-режисьор – Киро Крачунов, костюмите и сценографията са дело на Зоя Минева, а музиката – на Асен Антонов.
Пред публиката в образ влязоха Емил Качаунов, Александър Димитров, Адриан Филипов, Сергей Константинов, Георги Ангелов, Генадий Николов, Мариета Калъпова, Ирина Танева, Елица Анева, както и новото попълнение в трупата на театъра – Мариан Стефанов, който изигра Паисий. Появите му със свещ в ръка от различни места разчупваха обстановката и предизвикваха по-голямо внимание от страна на учениците, което заслужава поздравление, защото е изключително трудно да грабнеш публика, състояща се от тийнейджъри, чиито мисли витаят на съвсем друго място.
Като всяко нещо, постановката имаше и някои недостатъци, но добрата актьорска игра и замисълът, вложен от режисьора, почти успяха да компенсират тези несъвършенства.
Любимец на публиката стана Паисий Хилендарски ( Мариан Стефанов) със своите разкази за славното ни минало и възвишеността на културата, което личеше по аплаузите на посетителите в края на представлението. Това все пак дава надежда, че българинът не е изгубил своето патриотично самосъзнание, не е забравил нито Бай Ганьо, нито Хитър Петър и все още се гордее със своя произход.

Гледната точка на Шенай Шуберт

 

Back to top button