Голямата награда за рисунка

в националния конкурс „Освобождението” е за Сияна, а второто място е за Михаела

Сиана Максимова от 5б клас се занимава с рисуване от много малка. То е едно от любимите й хобита и тя с удоволствие намира време за него. И тази година нейната преподавателка по изобразително изкуство Клаудия Черакчиева подбрала най-добрите рисунки на тази тема и ги изпратила за участие в конкурса, организиран от Дирекция „Военноисторически музеи” и Община Плевен, с подкрепата и съдействието на МОМН.

Награждаването се състоя на 28 февруари в Панорамата „Плевенска епопея 1877 г.” в много тържествена обстановка, а рисунката й беше избрана за най-хубава и бе отличена с Голямата награда. Сияна получи фотоапарат, 3 тома книги за Военноисторическия музей и специална грамота. Награждаването бе вълнуващо за нея, защото бе допълнително подкрепена с аплодисменти и съпричастие в този така щастлив момент от целия 5б клас, от класния си ръководител и преподавателя си по изобразително изкуство.
Сияна е печелила много надпревари – първо място в 10-тия литературен конкурс на тема „Моето коледно послание”; нейна рисунка от изложението за пчеларство беше избрана да представи нашата страна на конкурс в Румъния…

Достойното второ място в първата възрастова група е за Михаела Георгиева от 3г клас. Малката художничка получи подкрепа от своя преподавател по изобразително изкуство Олег Маринов. Нашето училище бе достойно представено от ученици от среден и от начален курс. Творбите на децата бяха изложени в залите на Плевенската панорама.

 

Анна Мария 8л

Konkurs Osvobojdenieto2Konkurs Osvobojdenieto3
Back to top button