Едно забавно преживяване

Не е всеизвестно, но през последната седмица на месец май няколко момичета от нашето училище бяхме на обучение за млади лидери. Там си прекарахме страхотно и се запознахме се с ученици от МГ, ГПЧЕ и ПГРТО.
Когато отидохме, и петте бяхме развълнувани. Първото нещо, което направихме там, бе да се запознаем с другите ученици. Всички си допаднахме. Влязохме в залата, учителите ни се представиха и споделиха, че искат да са наши приятели, а не учители. В сесиите през четирите дни си говорихме за правата на хората в неравностойно положение, за разликата между умение и качество и за фестивала, който организирахме по случай 1 юни. Още първия ден разбрахме как се работи в екип. „Учителите” ни поставяха в различни ситуации.

През втория ден ни даваха интересни задачи. С тях искаха да ни насочат към един от четирите екипа. Екипите бяха:

– Медии
– Дейности
– Организация
– Култура и изкуство

Екип „Медии” трябваше да потърси спонсори и да уведоми местните медии за предстоящия фестивал. Екип „Дейности” трябваше да измисли игри, които да бъдат интересни на децата. Екип „Култура и изкуство” имаше за задача да измисли украса за празненството. А екип „Организация” организираше празненството. Един от нас – младите лидери, беше наш мениджър. В останалите дни екипите работеха усилено по подготовката на фестивала.

На Първи юни стотици деца дойдоха на нашето тържество. Имаше няколко забавни игри и свириха „Проджект”. Жонгльорските си номера ни показа нашият възпитаник Петър Христов.
Беше забавно и образователно!

Моника Маринова 8л

Back to top button