Една сбъдната мечта

Ако допреди месец не сте познавали Антоан, то сега е сигурно, че знаете много повече от името му

Антоан Ван е ученик в VIIIи клас в СОУ „Иван Вазов“. Той не е кой да е осмокласник, той е момчето, спечелило първо място на Световното първенство по скокове на батут, провело се в Метц, Франция. Антоан и съотборникът му Георги Илиев взимат златен медал в юношеска възраст (13-14 год.). Още 8- годишен той започва да тренира акробатика. Тренира в продължение на 2-3 години, когато един ден по–голямата му сестра му разказва за скоковете на батут. Сега вече знаем кой е „виновникът“, запалил интереса към този спорт у младата звезда.
Тъй като Георги е от Ямбол, двамата съотборници тренират само в подготвителните лагери в Габрово. Когато попитахме Антоан дали е намерил баланса между тренировките и училището, бяхме изненадани от отговора – да. Кой може така, ще се запитате вие. Е, ще ви кажем, този, който получава подкрепа от всички страни. Шампионът е попаднал в много добър клас с приятели, които го подкрепят и се радват за него. Подкрепата от роднините също е пълна. Но успеха си дължи най–вече на треньора си Тони Русев, който го е мотивирал по всякакъв начин, без да изключваме изморителните тренировки.
На въпроса кои са най-важните качества, които трябва да притежаваш за този спорт, Антоан изреди: ориентация, добра мисъл и не на последно място, да можеш да се синхронизираш с партньора си. А относно световното първенство, шампионът не смята, че си заслужава да обръщаш внимание на конкурентите. Все пак не си отишъл, за да се заяждаш, а да спечелиш!
Плановете на нашата звезда за след 5 години са да достигне до Националната спортна академия в София. Желаем му успех в това начинание, както и на международното първенство през април следващата година.
П.П. Забравихме да кажем, Антоан е Single – нападайте, момичета!

Кремена Мишел – 11б
Велина Костова – 11б

Back to top button