Вазовци – безапелационни първенци в областните олимпиади

Ще се борим за национални призове на олимпиадите по химия, физика и биология

Наши са първите места в Областния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда. Росен Банзаров от 7а е първи, а неговите съученици Владислав Стефанов и Мерилин Писина са съответно със 79 и 75 точки. Техен преподавател е Димитър Димитров. Деветокласниците Глория Писина, Иван-Александър Колев, Клаудия Декова и Анна Георгиева от 9з, Силвия Тачева от 9и клас са химиците, които също ще ни представят на националния кръг. Техен преподавател е Лидия Лакова.

Най-висок резултат в областта на олимпиадата по физика постигнаха Владислав Стефанов и Мерилин Писина от 7а клас, изпреварвайки учениците от всички други училища в Плевенска област. В същата класация, на девето и десето място, са Айлин Потурлиева и Живко Георгиев, отново от 7а клас. Останалите седмокласници също се представиха отлично. Маринела Маринова е техният преподавател. 

Второто място в Областния кръг на олимпиадата по биология и здравно образование е за Росен Банзаров от 7а клас с 52,5 от 60 максимални точки. Класират се още Преслав Манойлов от 7а, Сесилия Николова и Бетина Мукова от 8з, които постигнаха над 60% от максималния резултат. Полина Луканова от 11з клас е със 78,95 точки от 100 максимални, като преди нея са само двама ученици. Достойно е представянето на Мерилин Писина от 7а, Глория Писина от 9з, Нора Мохамед Алхажири от 11з. Преподавател на седмокласниците е Татяна Манойлова, а на осмокласниците и единайсетокласниците – Стефка Стойчева.
Браво на всички момичета и момчета и на техните преподаватели! Ние знаем, че сме най-добрите, ама сега и другите ще разберат! Желаем ви късмет и по-нагоре!

 

В@з Буки Веди

Back to top button