Достойно представяне

Опит за репортаж от мястото на събитието

На 24 ноември взехме участие в XII Национален есенен турнир по информатика „Джон Атанасов“. Рамо до рамо се състезавахме с млади програмисти от двадесет града у нас, от Румъния, Хърватска, Сърбия и други държави. От нашия град участваха 30 ученици, сред които и ние, Вазовците – Калина Лачева и Красимир Великов от 6а клас, Йоанна Сиркова от 6е и Мерилин Писина от 7б клас. Наш ръководител бе г-жа Мария Русева. 
Сутринта на 23-и заминахме с влак към Шумен. Имаше деца, които за първи път участваха на такова състезание. Те получаваха наставления от участниците, които за пореден път мерят силите си с ученци от цялата страна. Пристигнахме в хотела и се настанихме по стаите. По–късно посетихме откриването. Особено ме впечатлиха думите на кмета на Шумен: “Радвам се, че Шумен за пореден път събира цвета на информатиците, защото вие сте бъдещето на България, на Европа. Вие сте шансът на България да върви напред в развитието и иновациите в компютърните науки”. Имаше много песни и танци.

На сутринта на другия ден всички притеснени състезатели тръгнахме към университета, в който се проведе турнирът. След като състезанието приключи, се прибрахме в хотела и в очакване на резултатите обсъждахме оживено решенията на задачите. Радвахме се, че сме взели правилното решение или пък съжалявахме, че не сме се сетили нещо толкова лесно. Вечерта разбрахме резултатите. Макар че нямаше наградени участници от Плевен, ние постигнахме достойни резултати и места в класирането. 
В Шумен прекарахме три незабравими дни, изпълнени с усмивки и прекрасни спомени. Научихме много и сме решени да се трудим здраво за следващото изпитание
Мерилин Писина 7б

Back to top button