Анкета


Харесва ли ви училището?
Защо избрахте именно него?

Направихме проучване сред учениците на СОУ „Иван Вазов“. Обикаляхме училището всяко междучасие и разпитвахме съучениците си защо са избрали да учат точно тук през следващите няколко години.

Повечето от тях отговаряха с огромно желание, но имаше и такива, които ги беше срам, а може би и страх да споделят това с нас.
Въпреки различните мнения, на първия въпрос никой не посочи отрицателен отговор. Мислим, че това е добра оценка за работата на всички. А колкото до втория въпрос, мнозинството от интервюираните посочиха като отговор профилираните паралелки и дисциплината. По-малка част от тях са избрали училището, защото е близо до домовете им, а останалите – заради това, че повечето от приятелите им учат тук. Много голяма част са тук, защото родителите им са решили така. Имахме и някои доста интересни отговори:
„Ами да, горе-долу ми допада. А на втория въпрос ще отговоря така: Защото на баща ми му хареса вторият етаж.”
„Ооо, да, харесва ми, особено заради пичовете от горните класове! Но избрах това училище, защото се слави с добра репутация и в сравнение с другите е по-добро.”
„Разбира се, че ми харесва! Избрах го, защото е едно от най-елитните училища в града, пък и ми привлече вниманието още в началото, когато го видях за пръв път!”
„Ооо, аз още в началото знаех, че това ще е моето училище! (отговори с голяма усмивка!)
Но най-интересният, който излезе на челна позиция, беше:
„Ами избрах това училище, тъй като една фраза на г-н Митев ме плени. И тя е: „Ние не сме най-добри, но по-добри от нас няма!”

Ива Петрова 8л
Ралица Георгиева 8л

Back to top button