Зонално по волейбол

Волейболът е вид колективна спортна игра с топка по време на която два отбора се състезават на специална площадка, разделена с мрежа. Той е изключително активен спорт свързан с големи натоварвания, тъй като повечето нападателни и защитни действия се извършват по време на вертикален отскок над мрежата.

Волейболът е създаден в САЩ на 9.02.1895год. от Уилям Морган. Той е олимпийски спорт от 1964год. България е една от първите държави, в които се слага начало на организирано волейболно движение.

Решени да достигат нови върхове и да стават все по-добри, момичетата от отбора ни за девойки 8-10 клас в състав: Патрисия Първанова – 7“Б“ клас, Христиана Атанасова – 10“Б“ клас, Христина Борисова – 8“З“ клас, Поля Ласкова – 8“З“ клас,  Даяна Пенкова – 8“З“ клас,  Алекса Михайлова – 9“Б“ клас, Цветослава Личева – 9“Б“ клас, Биляна Михова – 7“А“ клас, Даниела Данаилова – 7“Б“ клас с преподавател Мая Цветанова и Стефка Великова, продължават да ни карат  да се гордеем, като стигнаха до зонално първенство и на 26.04.2017 год. в гр.Севлиево  защитиха името на училището в двубои между отборите на гр. В.Търново, гр.Габрово, гр.Ловеч и Плевен.

Момичетата успяха да преборят отбора на гр. Тетевен с впечатляващия резултат от 2:0, но за жалост не успяха да вдигнат купата, и се класираха на II място след загуба от отбора на гр.Велико Търново. Представителките на училището ни дадоха всичко от себе си и показаха спортен хъс, сплотеност и отборна игра.

Благодарим ви!

Отборът се запазва и за другата година, а ние ви пожелаваме стимулът ви и любовта към спорта да не свършват.

Анджела Тодорова- 8″З“ клас

 

Back to top button