Занимания по интереси в първи клас

При целодневното обучение на първокласниците ученето се разнообразява с игри. Когато те са планирани и осмислени, всяко дете си отдъхва от трудните уроци, забавлявайки се. Заниманията по интереси са специфичен учебен час, който е приложим при целодневния режим на обучение в началното училище.

Самото наименование показва, че в него намират място разнообразни дейности, които са приятни, полезни, предпочитани, динамични по своята същност и, не на последно място, чрез него учениците се разтоварват и се забавляват. Чрез многообразните дейности всяко дете от групата намира своето място и начин на изява в област, в която се чувства сигурно и значимо.

 

В този смисъл заниманията по интереси представляват комплекс от дейности, в който учениците осъществяват своето отношение към личностно значими за тях сфери от нашия живот. Този комплекс от дейности е обединен от мотото ”ПИША, РИСУВАМ, ПЕЯ, ТАНЦУВАМ, ТВОРЯ”. Под това мото работим и ние с децата от ПИГ ”А” с ръководител Малинка Драганова. Есен е и малките първолачета събраха много есенни листа от двора на училището. Идеята да изработим от тях букетче за всяко семейство дойде спонтанно. Потрудиха се много, но всяко дете бе доволно от крайния резултат. Интересна за първокласниците бе и образователната игра ”Пресметни и оцвети”. На голям работен лист върху класната дъска едни пресмятаха поставените задачи, а други с помощта на темперни бои оцветиха картината, с която украсихме класната стая. Всяко дете успя да се изяви и да се почувства ЩАСТЛИВО.

 

obuchenie3 obuchenie4

 

 

Back to top button